Audio

Twin Caverns

IMG_4161

Twin Caverns is een bijzonder duo uit Sydney dat atmosferische elektronica/trip-hop maakt. Ze hebben vooralsnog twee singles uit, die alvast erg veelbelovend klinken.

Louise Millar en Michael Macias zijn beide 22 jaar oud en ontmoetten elkaar voor ’t eerst in Sydney dankzij gemeenschappelijke vrienden. Ongeveer een jaar geleden besloten ze om samen nummers te beginnen schrijven. De beslissing om deze ook écht op te nemen en op te treden, namen ze pas eind vorig jaar.

IMG_4089

Twin Caverns haalt z’n inspiratie overal, maar voornamelijk in het ontmoeten van nieuwe mensen en het ontdekken van kunst en poëzie. Op muzikaal vlak houdt Louise het meest van folk muziek zoals Feist, Laura Marling en Jeff Buckley. Michael verschilt hierin en liet zich inspireren door artiesten zoals Flying Lotus, London Grammar en Chet Faker.

Swell

De eerste single van Twin Caverns heet Swell. Het is een rustig en zeer sfeervol nummer, waar toch voldoende vaart in zit om het boeiend te houden. Laura’s lichte stem past perfect bij de akoestisch klinkende gitaar die mij op een zeker moment zelfs aan Pink Floyd doet denken. Ook de ietwat vreemde piano-hook maakt dit lied bijzonder.

Undiscover

Een kleine twee weken geleden werd opvolger Undiscover uitgebracht. Dit nummer is ritmischer van aard dankzij de sobere beat en het vingerknippen. Ook is het contrastrijker; Laura speelt meer met haar stembereik. Verder trekt het duo de lijn van Swell door, wat ik zeer fijn vind.

Op dit moment is Twin Caverns bezig aan een EP die zou moeten verschijnen in mei of juni dit jaar. Ze zijn echter nog in het schrijfproces en kunnen er dus niet veel meer over kwijt.

De twee bovenstaande nummers kan je trouwens (gratis) downloaden via hun Bandcamp!

Geplaatst door

Grafisch vormgever overdag. Muziek- en koffiefanate 's avonds en in het weekend. Nieuwsgierig aagje. Droomt ervan om ooit een albumhoes te ontwerpen.

Twitter Website

2 reacties

    • Goh, daar valt moeilijk een concreet antwoord op te geven … Via Twitter / Soundcloud / andere blogs en soms vindt de muziek mij 🙂

      Beantwoorden

Iets toe te voegen?