Audio

Foster The People – Supermodel

Supermodel BG

Als er iets is waar de drie mannen van de Amerikaanse indiepop band Foster The People in uitblinken, dan is het wel in het maken van enorm aanstekelijke zomerse popsongs. Hun debuutplaat Torches uit 2011 stond hier in ieder geval vol mee. Nu brengt de band hun opvolger Supermodel uit, nu is de vraag: gaan ze verder op dit elan?

De eerste single van deze plaat, getiteld Coming Of Age, is in elk geval een schot in de roos. Dit mede dankzij de machtige videoclip waarin de opbouw van een gigantische muurschildering van het artwork door Young & Sick (ook een geniale muzikant) te zien is. Het lied zelf is erg catchy en een instant oorwurm.

Supermodel Cover

Het eerste nummer van het album Are You What You Want to Be? is dan weer het perfecte vervolg op het album Torches. Bombastisch, vrolijk en gewoon algeheel geladen met de typische sound die we van Foster The People gewoon zijn, heerlijk! Ook met de lyrics van dit nummer zit het wel snor, de titel is een vraag die we ons allemaal wel eens stellen. Ask Yourself bouwt hier met “Is this the life you’ve been waiting for?” mooi op verder.

De zomerse klanken is de band op Supermodel dus zeker niet kwijt gespeeld, al klinkt de plaat in het algemeen wel donkerder dan hun debuut. Nummers zoals Nevermind en Pseudologia Fantastica zijn goede voorbeelden van de geslaagde mix tussen vrolijke en duistere klanken.

Foster The People

Credits: PRNewsFoto/Columbia Records

Het sterkste deel van dit album zit vooraan, Best Friend priemt er nog even doorheen met blazers die de band op Torches ook graag gebruikte. De laatste nummers vind ik geen succes. Op gitaar gebaseerde, bijna akoestische tracks zijn het. Goats in Trees zou van Fleet Foxes kunnen zijn, op zich een ok nummer maar het verloochend het geluid dat op de rest van dit album én het vorige zo uniform weerklonk, een beetje jammer.

Ik blijf na het beluisteren van dit album met gemengde gevoelens achter. Supermodel is niet verkeerd, er staan echt enkele héél goede nummers op, maar het niveau van Torches haalt het niet, grotendeels vanwege het duidelijk bestaan uit twee delen. Het is wel zeker het beluisteren waard, moest je een er een andere mening op na houden, laat het dan gerust even achter!

 

Geplaatst door

Grafisch vormgever overdag. Muziek- en koffiefanate 's avonds en in het weekend. Nieuwsgierig aagje. Droomt ervan om ooit een albumhoes te ontwerpen.

Twitter Website

Iets toe te voegen?