Audio

IYES – Breathe

IYES Breathe Artwork

Het indietronica duo IYES heeft een nieuw nummer op hun luistervee losgelaten. Deze tweede single, genaamd Breathe, van de formatie uit Brighton wordt uitgebracht bij Duly Noted Records.

IYES werd reeds een grote toekomst voorgeschreven en lijkt nu ook te gaan bevestigen. Het duo brengt muziek dat in lijn ligt met dat van onder andere London Grammar en Banks. Ook bij het grote publiek lijkt de band stilaan harten te veroveren, hun tracks op Soundcloud werden al meer dan 750.000 keer afgespeeld.

Breathe is een sensueel en gesofisticeerd popnummer geïnspireerd op willekeurige afbeeldingen van naakte, door slangen omhulde, vrouwen. Zowel Josh Christopher en Melis Soyaslanová dragen bij tot de vocals. Hun samenzang zorgt voor een catchy vibe doorheen het nummer. Dat een gedeelte van de productie verzorgt is door MNEK, valt zeker te horen.

IYES 1

Het nummer is dynamisch en catchy zonder te lijken op een doordeweekse popsong. Het zweeft over verschillende genres heen, zonder dat het echt te classificeren valt onder een van hen. De schattige aanvoelende stem van Melis heeft wat weg van Ellie Goulding en geeft het geheel een subtiele touch, waardoor je als luisteraar geprikkeld wordt. Volgens Josh is Breathe trouwens hun meest sexy nummer tot dusver.

Geplaatst door

Soms kunnen er op Twee Huizen Verder mensen buiten het vaste team ook hun ei kwijt. Gelegenheidsschrijvers, specialisten of gewoon personen die iets te vertellen hebben. Wil je gastblogger worden? Contacteer ons!

1 reactie

  1. Pingback: IYES – Toys (demo) | Twee Huizen Verder

Iets toe te voegen?