Audio

Midnight Swim

Midnight Swim 1

De Nieuwe Lichting, het concours voor jong talent van Studio Brussel, brengt nu reeds enkele jaren pareltjes aan het licht. Midnight Swim uit Kortrijk is er hier één van. Ze maken tropische lo-fi synthpop, iets wat we nog al hoorden uit die regio bij SX. Ook al wonnen ze DNL niet, hun muziek klinkt zeker veelbelovend. Vandaag stel ik hen aan je voor.

Eerst: deze vier mannen zijn geen totale leken. Onder de naam Midnight Swim musiceren ze sinds 2012, en daarvoor zaten zij alle vier ook al samen in de band We Seem To Have Misplaced Our Igloo. De naamsverandering is er gekomen omdat ze een ander soort muziek wilden maken en dat met deze wijziging extra wouden benadrukken.

De groep is toen begonnen met het schrijven van totaal nieuwe muziek aan de hand van fotoreeksen over tropische eilanden. Met één van deze nummers, getiteld Sun Sun, zijn ze vervolgens geselecteerd voor De Nieuwe Lichting door Goose. Tijdens de selectieronde was de band volop bezig met het afwerken van hun eerste single, wat toevallig ook Sun Sun is.

Midnight Swim Sun Sun Artwork

Het artwork (dat je hierboven kan zien) is de foto waarop ze Sun Sun geschreven hebben. Hij is afkomstig uit een fotoreeks van de Australische amateurfotografe Natalie Trang Nguyen. Het nummer klinkt vrolijk, enthousiast en erg zomers, een perfecte soundtrack dus voor bij het mooie lenteweer. Het is vanaf vandaag te verkrijgen én je kan ook een lyrics video bekijken.

Ondertussen is Midnight Swim bezig met een volgende single die er deze zomer zou moeten zijn. In het najaar of het voorjaar van 2015 volgt er dan een volledige EP.
Deze band is jong en beloftevol, en volgens mij staan ze te popelen om Vlaanderen te veroveren met hun fijne muziek. Wat mij betreft staan ze volgend jaar op alle zomerfestivals!

Midnight Swim 2

Geplaatst door

Grafisch vormgever overdag. Muziek- en koffiefanate 's avonds en in het weekend. Nieuwsgierig aagje. Droomt ervan om ooit een albumhoes te ontwerpen.

Twitter Website

Iets toe te voegen?