Audio

Springerige MØ (in de Botanique)

Don't Wanna Dance Shot

Het was gisteravond niet de eerste passage van de Deense in België. In november kwam ze reeds langs in de intieme AB Club waar ik jammer genoeg niet bij kon zijn. MØ bleef echter niet stil zitten en met haar debuutalbum No Mythologies To Follow op zak wist ze de Orangerie in de Botanique uit te verkopen voor een kort maar krachtig concert.

Met als eerste twee nummers Firerides en Maiden vreesde ik even dat ze letterlijk haar album zou spelen. Gelukkig volgde hierna XXX 88 wat de zaal ook voor ’t eerst echt deed bewegen. Gedurende de set kwam heel haar album aan bod. Ieder nummer werd iets trager dan de studioversie gespeeld, niet dat dit echt stoorde, en toch voelde het geheel een beetje gehaast aan. Elk nummer volgde het volgende in sneltempo op waardoor het na een half uurtje al snel bleek dat MØ haar uur niet gevuld zou krijgen.

Karen Marie Ørsted kan zingen, zoveel is zeker. Toch delfde haar stem vaak het onderspit ten opzichte van haar muzikanten, ook werden nagenoeg alle ‘heys’ en ‘eys’ louter gehoord vanaf de tape. Pas naar het einde toe deed MØ ook die zelf, en zo konden we horen dat dit haar wél af ging. Schrik van haar publiek toonde ze helemaal niet. Meerdere keren liep en sprong ze het podium af om tussen de mensen te dansen, bij bisnummer Glass kon er zelfs nog een crowdsurf bij waarbij ik mij nog steeds afvraag of er geen gewonden zijn gevallen.

De visuals op de achtergrond waren vooral diegene die gebruikt werden bij de aankondiging van haar nieuwe album en haar videoclips. Ze trokken niet echt de aandacht maar storen deden ze evenmin.

Photo credits: Thomas Skou

Photo credits: Thomas Skou

Toen MØ na drie kwartier het podium verliet suggereerde Tamara dat ze misschien haar Spice Girls cover nog zou spelen. MØ keerde weer ‘for one more song’ wat er uiteindelijk twee bleken: Say You’ll Be There (de cover) en Glass. Dat Karen perfect had kunnen meedraaien bij de Spice Girls weten we nu zeker: de braided spice deed het goed.

Het meest memorabele concert is dit niet geworden, daarvoor zijn er nog iets teveel werkpuntjes (verhouding zang – muziek, hoe breng je nummers live, …) maar potentieel heeft deze dame zeker. En heel veel power; “ik vond het fantastisch dat ze een Duracell konijn op ’t podium was” dixit Tamara. Ik blijf erbij dat haar debuut één van de betere platen van het jaar tot nog toe is dus het zou bijna zonde zijn als dit niets wordt. Deze zomer komt MØ in ieder geval naar Pukkelpop, iets wat haar mogelijk beter zou kunnen liggen dan een zaalshow, dat valt nog af te wachten.

Na het optreden nam MØ ruim de tijd om te signeren en op de foto te gaan met haar fans, waardoor ik met een gesigneerd album én EP vlotjes (toch wel lang leve park + ride bij Obama toestanden) huiswaarts keerde.

MØ Vinyl

Setlist: Firerides / Maiden / XXX 88 / Freedom / Slow love / Pilgrim /Red in the grey / Dust is gone / Waste of Time / Never wanna know / Walk this way / Don’t wanna dance // Say you’ll be there / Glass

Geplaatst door

Grafisch vormgever overdag. Muziek- en koffiefanate 's avonds en in het weekend. Nieuwsgierig aagje. Droomt ervan om ooit een albumhoes te ontwerpen.

Twitter Website

Iets toe te voegen?