Audio

Talos

Talos 1

Dat 2014 steeds meer het jaar van de minimalistische elektronische muziek is, zou je niet meer mogen verbazen. De Britse muzikant SOHN is volgens mij één van de grondleggers in deze ‘beweging’ maar daarom is hij niet per se de enige getalenteerde in het genre. Vandaag stel ik je voor aan Talos, het pseudoniem van de 26 jaar jonge Ier (uit Cork) Eoin French.

Zijn debuuttrack heet Tethered Bones, een sober startend nummer met een heerlijke opbouw en gedragen door Eoin’s erg fijne, slepende stem. Het hartmonitor-achtig geluid dat op verschillende momenten te horen is, vind ik een bijzonder effectieve toevoeging.

Het nummer is een liefdeslied, meer bepaald over hoe een romantische relatie een persoon kan veranderen. Het gaat over wat je erbij wint, en wat je erdoor verliest, een beetje de voor- en nadelen ervan.

image001

Ik schrijf op dit blog zelden slechts over één nummer maar dit debuut vond ik het wel waard. Deze jonge kerel heeft volgens mij nog heel wat in zijn mars en ik durf wedden dat we er nog heel wat over zullen horen dit jaar …

Geplaatst door

Grafisch vormgever overdag. Muziek- en koffiefanate 's avonds en in het weekend. Nieuwsgierig aagje. Droomt ervan om ooit een albumhoes te ontwerpen.

Twitter Website

Iets toe te voegen?