Audio

Cash+David

Cash + David Funn video

Cash+David is een nieuw mysterieus duo uit Londen. Zelf beschrijft het z’n sound als “Singing ‘Like A Virgin’ in a desert karaoke booth, with Sleigh Bells on percussion and M83 on guitars”. Ik dacht bij de eerste single Funn eerder aan Polica met meer edge en iets minder stemeffecten. Oftewel: electro pop die voorbestemd is om te werken.

De band brengt voorlopig enkel online muziek uit, op hun eigen label +. De debuutsingle Funn verscheen in maart en werd vergezeld door een video waarin Cash+David worden uitgebeeld door twee dansers verkleed als Johnny Cash en David Bowie.

De tweede single Pulse staat op de planning voor release op 9 juni, maar is nu reeds op Soundcloud te beluisteren. Het nummer klinkt anders dan Funn, meer dansbaar en meer synthpop, met een dosis vreemde Oosterse invloeden. En ook nog wat disco om het compleet te maken. Het doet me ook denken aan Little Dragon, wat sowieso geen slechte zaak is.

Het, naar eigen zeggen ‘rebels’, duo is duidelijk nog zoekende. De twee tracks die ze nu hebben uitgebracht zijn zeker catchy en sterk op zichzelf, maar een echte stijl is nog niet te horen. Nu ja, zolang ze nummers van dit niveau op de wereld blijven loslaten, zal je mij niet horen klagen.

c+d_blue_name

Geplaatst door

Grafisch vormgever overdag. Muziek- en koffiefanate 's avonds en in het weekend. Nieuwsgierig aagje. Droomt ervan om ooit een albumhoes te ontwerpen.

Twitter Website

Iets toe te voegen?