Audio

The Fire Department – Underwater EP

The Fire Department Artwork

Als ik aan vrolijke indierock met een poppy inslag denk, kom ik al gauw terecht bij groepen zoals Air Traffic en Maroon 5. Gezien deze eerste Britten er enkele jaren geleden mee kapten en die tweeden mij vaak net té melig zijn, moet ik mijn fix ergens anders zoeken. Zo kwam ik onlangs de, naar eigen zeggen, party rockers van The Fire Department uit Santa Barbara tegen …

De tweede EP van dit kwintet heet Underwater en bevat vier nummers waarvan één buitenbeentje. Openingstrack So High klinkt wat mij betreft zoals vele zwoele zomeravonden mogen klinken. Een heerlijk gitaarspel, sensuele lyrics en vrolijke synths om het geheel af te ronden, een erg fijn lied dit.

Het gelijknamige nummer Underwater, met bijhorende video, zet, evenwel op een rustiger tempo, de gestarte sfeer verder. Ik heb hier verder weinig commentaar aan toe te voegen, behalve dan dat de clip met de over desolate routes cruisende wagen en de feestende Amerikanen het plaatje echt perfect vat.

Ook In My Head past perfect bij de twee vorige liedjes, zonder te beginnen vervelen. Dit nummer heeft geheid het hoogste oorwurm-gehalte van de EP. Het is door de band genomen vrij rustig maar weet zeker op de juiste momenten de vaart erin te steken. Ook klinkt het initieel meer pop dan indierock maar dit brengt The Fire Department naar het einde toe in balans.

The Fire Department Band

Photo credits: Sean Nunley

Jammer maar helaas is het vierde en laatste nummer What I’ll Be voor mij een afknapper. Doorgaans koester ik veel liefde voor de saxofoon maar in dit nummer klinkt ze wel érg cheesy. Ook mist dit het nocturnale geluid dat de andere tracks net typeert. Dit is helemaal niet mijn ding.

The Fire Department is er al met al in geslaagd om een fijne EP uit te brengen, die wat mij betreft wel net het verkeerde nummer teveel bevat. Verder is het muziek die ik graag beluister en het is niet de laatste keer geweest dat Underwater hier speelde, ik denk alvast aan relaxte zomerse avonden …

Geplaatst door

Grafisch vormgever overdag. Muziek- en koffiefanate 's avonds en in het weekend. Nieuwsgierig aagje. Droomt ervan om ooit een albumhoes te ontwerpen.

Twitter Website

Iets toe te voegen?