Audio

Hydrogen Sea – Court The Dark EP

Hydrogen Sea Artwork

Hydrogen Sea, de jonge Brusselse band waar ik reeds eerder over sprak, slaagt er de laatste tijd uitstekend in om frequent heerlijke nieuwe muziek op de wereld los te laten. In februari was er hun feeërieke samenwerking met Imaginary Family, getiteld All That Keeps Us. Sinds de laatste dag van maart kan je hun eerste EP Court the Dark beluisteren. Naar aan leiding van de fysieke release die morgen naar aanleiding van Record Store Day voorzien is, stel ik hem vandaag aan je voor.

Leave A Mark is het eerste nummer, mét bijhorende videoclip. Beiden zijn duister getint en passen daardoor goed bij elkaar. Intrigerend zijn ze zeker weten ook, al is dat een term die voor de volledige EP wel van toepassing is. Het is een sober gearrangeerd lied maar saai is het allerminst.

Mijn favoriete nummer van Court The Dark heet Only Oleanders. Met lyrics over ‘melting snow’ is het niet meteen jouw nieuwe zomerhit maar somber kan je het evenmin noemen. De belletjes die als detail in het refrein zijn gebruikt geven het een opgewekte toets mee. Dit is geheid het lied met het meeste radiopotentieel.

End Up is al lang geen onbekende meer, daar zal ik dan ook niet te ver over uitweiden. Wat me nu wel opvalt is dat de titel van de EP uit dit nummer werd gehaald, luister maar eens op 0.16 sec. Het blijft overigens een prachtig lied, ik ben blij dat ze dit niet laten vallen hebben voor de EP. Volgend nummer Wear Out is duidelijk meer elektronisch getint dan de rest. Zangeres Birsen Uçar wordt grotendeels louter door een nerveuze beat en gitaarriedeltje, afkomstig van Pj Seaux, begeleid. Dit is geen slecht nummer, de iets andere aanpak gaat Hydrogen Sea zeker af, enkel naar het einde toe begint het jammer genoeg lichtjes te vervelen.

Het laatste nummer heet The Farside en dit vat het verhaal goed samen. Een mengeling tussen de elektronische en pure klanken, slepend en licht melancholisch. Bovendien kabbelt het erg mooi weg waardoor het lijkt alsof je de laatste noot nooit hebt gehoord …

 

Geplaatst door

Grafisch vormgever overdag. Muziek- en koffiefanate 's avonds en in het weekend. Nieuwsgierig aagje. Droomt ervan om ooit een albumhoes te ontwerpen.

Twitter Website

1 reactie

  1. Pingback: Selah Sue – Reason | Twee Huizen Verder

Iets toe te voegen?