Audio

IYES – Toys (demo)

IYES Toys Artwork

Ik ga er niet over liegen: het duo IYES uit Brighton is uitgegroeid tot een Twee Huizen Verder favoriet. Sinds de post over hun single Breathe ben ik er nog in geslaagd om een exemplaar van hun geweldig mooie marbled 7″ ‘Til Infinity x Crazy In Love vinyl te pakken te krijgen. Vanavond wisten ze ons te verrassen met de demo van een nieuw nummer, getiteld Toys.

Al vanaf de eerste noten van dit nummer is het duidelijk van wie het afkomstig is: IYES heeft duidelijk al een eigen sound op poten gezet. Toch blijft ieder nummer verschillend. Toys kenmerkt zich door een iets analoger geluid, naast de elektronische blips en beats speelt ook de gitaar hier met momenten een opmerkelijke rol. Net zoals de stem van Josh, dit nummer heeft een hoog duet-gehalte. Aangevuld met wat goed gemikte vervormingen op Melis’s stem kan ik niet anders zeggen dan dat het sowieso dagen door mijn hoofd zal spoken. Al lijkt het me net zoals de andere IYES nummers tot nog toe een groeier. Als het je niet van in het begin beet heeft, geef het dan zeker op een ander moment nog een kans, zo is het bij mij ook verlopen (en kijk nu).

Come on and watch me dance and dance, that’s how I feel.

Iyes signed vinyl

En om nog even op de bovenstaande 7″ terug te komen: de cover van Crazy In Love is sinds kort een free download op hun Soundcloud!

Geplaatst door

Grafisch vormgever overdag. Muziek- en koffiefanate 's avonds en in het weekend. Nieuwsgierig aagje. Droomt ervan om ooit een albumhoes te ontwerpen.

Twitter Website

1 reactie

  1. Pingback: IYES – Glow | Twee Huizen Verder

Iets toe te voegen?