Audio

Lachende Lily Allen (in de Qube)

Source image: WBR

Source image: WBR

Gisterenavond ben ik via Tamara met een groepje vrienden bij het optreden van Lily Allen in de Qube van Q-Music geraakt. Over Lily Allen valt véél te zeggen: ontdekt via MySpace, doorgebroken met haar zoete pop vergezeld door geweldige lyrics en haar attitude. Vervolgens is ze vaak in opspraak gekomen door diezelfde attitude, nadien gesetteld voor het familieleven, helaas inclusief miskramen, uiteindelijk kreeg ze toch kindjes en nu maakt ze haar comeback.

Lily Allen is een vrolijke vrouw die houdt van ironie en sarcasme. Sinds het begin van haar carrière lacht én flirt ze met de hele commerciële omkadering van de muziekwereld. Onder meer lacht ze met sponsoring en met popsterren, maar tegelijkertijd bewondert ze die laatsten en wil ze maar al te graag meegenieten van hun levensstijl. Ze verbergt dit doorgaans niet, zo ook tijdens haar concert van gisterenavond.

Over die attitude bijvoorbeeld het volgende: Lily Allen stak een sigaret op tijdens het optreden, omdat het haar stoorde dat de presentatrice voor de show vroeg om niet te roken. Dat de presentatrice vooraf aangaf dat ze dit expliciet moest vermeldden ‘en we wel gingen zien waarom’ maakte het ergens een beetje gênant.  Waarom moet ze die attitude zo cultiveren?

Lily 3

Foto genomen door Tamara

Succesvoller was haar sarcasme over de danseressen in clips van pakweg Beyoncé. Onder andere tijdens Hard Out Here werd ze – zoals in de bijhorende clip – vergezeld door vier danseressen die steeds een soort wannabe-Beyoncé choreografie dansten.

Laten we het nog even over het optreden zelf hebben; Lily Allen heeft een geweldige band, een eigen sound én een goede stem. Het concert bestond uit een mooie mix van oud en nieuw werk, om op die manier een mak gemengd publiek toch mee te kunnen trekken. Ze gaf zichzelf en kreeg uiteindelijk ook veel terug.

We kregen onder andere nieuwe hits als Air Balloon en Hard out Here te horen, enkele ‘oude’ hits als Smile en Everyone’s At It en er was ook ruimte voor intiemere songs zoals 22. Het was een goed optreden, maar achteraf blijf ik toch met een gemengd gevoel achter. Ik vraag me af hoe écht het allemaal (nog) is. Maar zoals ik in het begin al zei, dat is Lily Allen: lachen én flirten met de commerciële muziekwereld.

Geschreven door Andy Machiels.

Geplaatst door

Soms kunnen er op Twee Huizen Verder mensen buiten het vaste team ook hun ei kwijt. Gelegenheidsschrijvers, specialisten of gewoon personen die iets te vertellen hebben. Wil je gastblogger worden? Contacteer ons!

4 reacties

  • Ja, ik wil haar ook nog wel eens live zien ooit! Ga er alleen nu ook niet voor naar Vorst Nationaal …

   Beantwoorden

   • Ik ook niet, ze heeft me nog niet overtuigd om een geweldige live-act te zijn die je anderhalf uur/twee uur lang aan het werk kan zien…

    Beantwoorden

 1. Hey Andy

  toch even een kleine correctie op je verslag. Lily Allen vertelde tijdens het optreden dat het ze het geweldig vond dat ze wél mocht roken op het podium.

  “Het is zo’n 5 jaar geleden dat ik nog eens ergens op een podium stond en mocht roken op het podium. Ik rook eigenlijk niet, maar omdat het kan, doe ik het toch.”

  Lily rookte dus niet om dat het haar expliciet verboden was.

  Beantwoorden

Iets toe te voegen?