Artikel

senz°

Senz Fireman

Er waren tijden dat ik paraplu’s versleet tegen lichtsnelheid, geen enkel exemplaar dat ik kocht hield het langer dan enkele maanden vol. En als je weet dat die dingen al snel tien euro kosten, wordt bescherming tegen regen een kostelijke zaak. Over het omklappen dat die paraplus altijd doen bij het kleinste briesje ga ik al helemaal geen boek open doen, je kent het wel.

Tijdens mijn stage in Den Haag twee jaar geleden leerde ik senz° kennen. Dit bedrijf is gesitueerd in Delft, dat is naast Den Haag. Het werd in 2005 opgericht door Gerwin Hoogendoorn, die zich ook enorm frustreerde in snel verslijtende paraplu’s en daarom besloot om er zelf een te ontwerpen.

Senz Smart s Black Out

Mijn eerste aankoop was een smart s in de kleur Black Out die je hierboven ziet. Deze paraplu kost €24,95.

Ik kan niet ontkennen dat ik er vorig jaar een klein beetje op uitgekeken begon te geraken (vrouwelijk cliché: bevestigd!). Ik wou best eens een ander model proberen, maar er was niet echt iets anders voorhanden. Toen ik eind november via de klantendienst van senz° op Twitter vernam dat er begin 2014 een nieuwe compacte lijn zou worden gelanceerd, was mijn interesse gewekt.

Senz Automatic Passion Red

Senz° hield woord en in januari kwam de automatic op de markt. 28 cm kort wanneer ineengeschoven, bestand tegen windvlagen van 80 km per uur (en dat is geen leugen, die smart s kan al heel wat af), heeft eyesavers (niet langer andermans ogen uitsteken), klapt open en dicht met een druk op een knopje (extraatje) en wordt vervaardigd in mooie kleuren en patronen (check zeker de senz⁶ lijn). Het prijskaartje van deze is €49,95, die van de senz⁶ lijn kosten €59,95.

Senz Smart s Sunset Red

Ondertussen ben ik erin geslaagd om mijn smart s kwijt te spelen in het stadszwembad, sindsdien heb ik enorm lang getwijfeld over welke mijn volgende paraplu zou worden. Een nieuwe smart s of een automatic. Uiteindelijk ben ik voor een smart s in de kleur Sunset Red gegaan. Dit omdat ik nu al weet dat ik op de kleur binnen de twee jaar weer uitgekeken zal zijn én ik hem waarschijnlijk (jammer genoeg) in die periode opnieuw ergens zal verliezen. Hier rekening mee houdend vind ik de €50 voor een automatic net wat teveel.

Senz met hoes

Kortom: je zou denken, het is ‘maar’ een paraplu maar ik ben hier oprecht enthousiast over. Na twee jaar testen kan ik bovendien zeggen dat ze hun geld echt wel waard zijn, het zijn stevige dingen. Functioneel design dat er ook nog eens goed uit ziet? Gimme, gimme!

Senz Water Games

Geplaatst door

Grafisch vormgever overdag. Muziek- en koffiefanate 's avonds en in het weekend. Nieuwsgierig aagje. Droomt ervan om ooit een albumhoes te ontwerpen.

Twitter Website

1 reactie

Iets toe te voegen?