Audio

Wilsen – Magnolia EP

Magnolia EP Artwork

Wilsen is het geesteskind van de 24 jaar jonge dame Tamsin Wilson, woonachtig in Brooklyn, afkomstig uit Londen. Wilsen’s geluid wordt gekenmerkt door de verschillende culturen die zij leerde kennen in haar geadopteerde omgeving. Toch klinkt de nieuwe Magnolia EP minstens even veel als Europese dream pop. Nieuwsgierig?

Tamsin maakt haar mooie muziek echter niet alleen. Ze wordt geflankeerd door Johnny Simon Jr z’n minimalistische gitaarspel en Drew Arndt’s ritmische baslijnen, die een platform creëren voor haar luchtige, beetje onaardse stemgeluid.

Magnolia is zonder twijfel het mooiste nummer van de EP, en ook hetgeen waarmee ik de band leerde kennen. Het is een dromerig nummer, dat er desalniettemin wel de vaart in houdt, gedrenkt in een heerlijke Aziatische sfeer. De vocals van Tamsin dragen dit nummer maar onderschat zeker niet de magie die de boven elkaar gelaagde gitaren hierbij creëren.

Go Try is een helemaal ander verhaal, dit lied is integer en veel minder ‘bloemig’ (letterlijk, maar ik kan het niet beter verwoorden) dan Magnolia. Voor mij klinkt het als aankomende golven op het strand in de herfst, een voor-je-uit-staar-lied dus.

WilsenSea to sea gaat op het ingezette elan verder. Het meandert de eerste drie minuten kalmpjes, pas daarna komt het écht op gang. Het werkt niet naar een bepaald punt toe, en toch denk ik op het einde telkens opnieuw ‘hé wat is dit druk geworden’. Het bouwt dus wél op naar een meer chaotisch einde, maar dit gebeurt zo meesterlijk dat je het evenmin beseft wanneer de stilte zich herneemt. Knap gedaan.

Emperor sluit deze EP relatief treurig af. Dit nummer doet mij, samen met Go Try, nogal aan Intergalactic Lovers en Amatorski denken. Het gitaarspel klinkt bekend en ook het stemgebruik van Tamsin heeft wat weg van dat van Lara Chedraoui. Het is een sober nummer dat behoorlijk bruusk eindigt, wat ik wel een beetje jammer vind; het had perfect een tijdje kunnen kabbelen.

Deze tweede release van Wilsen lost zeker mijn verwachtingen in. Magnolia is met voorsprong mijn favoriete lied. Wat de rest betreft: ik vind het hoogstens een beetje jammer dat dit eerder negatief van teneur is. Het is minder mijn ding maar dit doet zéker geen afbreuk aan de kwaliteit van deze nummers. Ik ben zeer benieuwd naar meer werk van deze groep.

 

Geplaatst door

Grafisch vormgever overdag. Muziek- en koffiefanate 's avonds en in het weekend. Nieuwsgierig aagje. Droomt ervan om ooit een albumhoes te ontwerpen.

Twitter Website

Iets toe te voegen?