Audio

5 favoriete albums van 2014, tot nog toe

Chet Faker - Built On Glass Artwork

Het jaar is zo goed als halfweg, wat is me dat weer snel gegaan. Omdat het niet altijd eindejaarslijstjes moeten zijn (toch zeker niet in juni), deel ik vandaag even mijn vijf favoriete albums van dit jaar mee tot nog toe. Over sommigen heb ik hier reeds een stukje geschreven, over anderen niet. Het was in ieder geval geen eenvoudige keuze, met al dat moois dat al is verschenen dit jaar …

Arthur Beatrice – Working Out

Arthur Beatrice

Het knappe debuutalbum van een vierkoppige Britse band die ik ondertussen ook reeds live zag op Les Nuits Botanique. Een integere plaat die echt enkel en alleen pareltjes bevat.

SOHN – Tremors

Photographer: Christian Pitschl

Photographer: Christian Pitschl

Ik zat reeds érg lang op hete kolen voor deze debuutplaat. We kenden reeds onder meer de heerlijke nummers Bloodflows en Artifice, maar dat is bijlange nog niet alle genialiteit die dit album bevat.

Chet Faker – Built On Glass

Chet Faker

Credit: Lisa Frieling

Over deze man schreef ik hier nog nooit maar wat een soulvolle stem, en wat een debuutalbum! Het strafste van alles is mogelijk nog dat hij ook live iedere noot op zijn eentje produceert …

MØ – No Mythologies to Follow

Source image: karlismyunkle.com

Source image: karlismyunkle.com

Ook deze Deense spring-in-‘t-veld bracht dit voorjaar haar debuutplaat uit. Een niet al te gecompliceerde vrolijke en chaotische popplaat van een dame die duidelijk haar eigen goesting doet en daar, terecht, veel plezier in heeft.

Glass Animals – Zaba

Glas Animals Band

Dit vijfde album vond ik eerlijk gezegd een moeilijke keuze, aan de bovenstaande vier albums dacht ik namelijk meteen. Deze had even langer nodig omdat er nog wel enkele andere albums zijn die ik vergelijkbaar qua kwaliteit vind. De keuze viel uiteindelijk toch op het zomerse debuutalbum van deze vier Britten. Een tikkeltje geschifte plaat die een universum op zichzelf creëert, er is een hoek af maar daar hou ik wel van.

Dat waren ze alle vijf. Stuk voor stuk geniale albums die zeker het beluisteren waard zijn! Voor het komend half jaar kijk ik vooral nog uit naar de platen van La Roux, Jungle, FKA Twigs en Banks, maar wie weet wat voor moois zal daar nog bij komen …

Wat waren jouw favoriete albums van dit jaar tot nog toe? Laat het zeker even na in een comment!

Geplaatst door

Grafisch vormgever overdag. Muziek- en koffiefanate 's avonds en in het weekend. Nieuwsgierig aagje. Droomt ervan om ooit een albumhoes te ontwerpen.

Twitter Website

3 reacties

  1. Ik zit wat achter, maar elke nieuwe post die ik lees slorp ik op en vind ik heerlijk. Wat een goeie muziek en een zeer goeie lijst hier.

    Beantwoorden

  2. Oei, nog geen echte uitschieters dit jaar, maar ik wou toch even een comment nalaten met een dankjewel voor de inspiratie dankzij dit lijstje! Ben benieuwd naar wat ik morgen en de rest van de week zal ontdekken!

    Beantwoorden

Iets toe te voegen?