Audio

BAY

BAY Logo

Hoe meer de zomer in aantocht is, hoe vrolijker dit blog lijkt te worden. Vandaag maak ik hier geen uitzondering op en stel ik je BAY voor, een Brits trio uit Croydon dat reeds enkele dansbare songs liet horen en ondertussen naarstig werkt aan z’n debuutplaat.

De drie jeugdvrienden Jack, Martin en Nick, vormden BAY in 2013. Het zijn vooralsnog bedroomproducers die sobere beats combineren met vrolijke synths en gitaarriffs. Of dat is nu toch het geval, de band startte namelijk ooit als een akoestische groep. BAY kwam er pas toen ze besloten om hun ‘oude’ opgenomen tracks te remixen en vervolgens met dit nieuwe geluid verder te gaan. Hun muziek klinkt sfeervol en warm en de drie nummers die ze ondertussen uitbrachten laten een duidelijk gekozen richting horen.

WYF (‘wife’) is de meest recente telg in de familie. Het nummer spookte al lang in Nick z’n hoofd maar kwam er nooit echt uit, tot hij erover vertelde aan de andere twee bandleden en ze er samen van maakten wat het nu is. Het is een zomers lied, dat perfect past bij hetgeen je op het artwork ziet: een strand. Nog even de wolken ervan vervangen door een stralende zon, wat meer relaxt volk toevoegen en het plaatje is compleet.

BAY- WYF

BAY is momenteel volop bezig aan z’n debuutalbum waarvan de releasedatum vooralsnog onbekend is. Ze smeden ook plannen voor een Europese tour eind dit jaar of begin 2015. Ik ben alvast benieuwd naar meer werk van dit trio en ga hen zeker proberen spotten als ze ooit in België concerteren.

Geplaatst door

Grafisch vormgever overdag. Muziek- en koffiefanate 's avonds en in het weekend. Nieuwsgierig aagje. Droomt ervan om ooit een albumhoes te ontwerpen.

Twitter Website

1 reactie

Iets toe te voegen?