Audio

Broods – Mother & Father

Credit photograph: Stephen Tilley

Credit photograph: Stephen Tilley

Ken je Broods al? Het Nieuw-Zeelands popduo bracht in januari van dit jaar een eerste EP Broods  uit. Gisteren trakteerden Georgia en Caleb Nott hun fans via Soundcloud op een nieuw nummer. Mother & Father heet het en het is iets compleet anders dan wat ze eerder al maakten.

Bridges

Georgia verzorgt de vocals bij de band. Haar oudere broer Caleb bespeelt verschillende instrumenten en neemt de backingvocals en het producen voor zijn rekening. Ze kwamen met hun nummer Bridges op 8 terecht in de Nieuw-Zeelandse hitlijsten.  Broer en zus Nott verlieten hun band The Peasants niet zo lang nadat ze de Nieuw-Zeelandse nationale Smokefreerockquest prijs wonnen. ‘Als je stopt met evolueren, dan stop je met leven’, zegt Georgia over de split in de biografie van Broods.

Mother & Father

De Broods EP speelde in op het gemoed met sfeerscheppende melodieën en teksten. Mother & Father is opvallend veel ritmischer. De sfeer is niet hetzelfde, maar dat is niet noodzakelijk negatief. Het is een verfrissing om te horen dat de band ook meer kan dan wat ze eerder toonden. Ze leggen hiermee de verwachtingen nog een tikje hoger voor hun volledige album dat in augustus uitgebracht zal worden. Ze beloofden in hun biografie alvast dat hun nummers volledig trouw zijn aan hun eigen identiteit.

 

Broods 1

Credit photograph: Stephen Tilley

 

Geplaatst door

Dromer - Journalist - Digital Storyteller - Poëtisch grietje - Muziekontdekker (daar zit kont in) - Interviewer | Belangrijkste dromen: Beyoncé interviewen, een boek schrijven, de wereld zien.

Twitter Website

1 reactie

  1. Pingback: VÉRITÉ – Strange Enough | Twee Huizen Verder

Iets toe te voegen?