Audio

Jacko Hooper – For You EP

Jacko Hooper For You Artwork

Toen ik een tijd geleden startte met mijn blog ‘Things I Want To Do With Tom Odell‘ kreeg ik er plotsklaps een opmerkelijke volger bij, ene Jacko Hooper. Ik besloot om toch wel even zijn profiel te bekijken en zag dat hij een Britse singer-songwriter is, nog aan het begin van zijn carrière. Nieuwsgierig zoals ik ben, ging ik dan ook luisteren naar zijn songs. De enige nummers die toen te vinden waren, waren akoestische versies; iets waar ik niet zo wild van ben. Toch had hij een soort aantrekkingskracht waardoor ik hem ben blijven volgen. Ben ik blij dat ik dat gedaan heb!

Jacko Hooper is afkomstig uit Brighton, begon zoals velen met hem in de comfort-zone van de eigen slaapkamer, en brengt vandaag zijn eerste EP For You uit. Een hommage aan de enorme fanbase die hem heeft ondersteund tijdens de eerste jaren van zijn hopelijk nog lange carrière. De plaat werd opgenomen na een zeer succesrijke Kickstarter campagne waarbij fans een financiële bijdrage konden leveren om de EP, en dus ook zijn loopbaan als artiest, een feit te maken. De opnames vonden plaats in Jacko’s thuisbasis, Brighton, onder het alziend oog van producer Paul Steel (bekend van o.a. Empire of the Sun, Mika en anderen). Na een jaar vol bloed, zweet en hoogstwaarschijnlijk wel wat tranen is deze EP vandaag een feit. Verkrijgbaar op Vinyl (oooh ja!) met digitale versie gratis en voor niks erbij. Ik heb alvast niet lang getwijfeld om mijn exemplaar te bestellen.

Het eerste nummer op de EP genaamd Egg Shells is direct ook mijn favoriet. Het zet meteen de toon voor het niveau van de rest van de nummers en blijft heerlijk in je hoofd hangen. Een vrolijk klinkend, pop-y nummer (zonder erover te gaan) met hier en daar wat Passenger invloeden zonder de eigenheid van Jacko Hooper te verliezen. Dit nummer werd tot mijn groot enthousiasme als de eerste officiële single met bijhorende videoclip gekozen.

November 5th Song, het 2de lied op de EP, heeft dan weer een heerlijke update gekregen. Ik hoorde dit nummer al eens eerder in een video en toen was ik niet overtuigd. Die twijfel is bij deze versie volledig verdwenen. De volledig akoestische versie van in de video heeft plaats gemaakt voor een nummer met een sterke opbouw en goeie omkadering, as it should be.

Even helemaal tot bezinning komen kan met het 3de nummer, Run Away With Me. Een prachtig en breekbaar staaltje kunst, ideaal om de buitenwereld even af te sluiten en alle emoties de vrije loop te laten. Sluit de ogen en laat je vervoeren door Jacko die zowat zijn volledige ziel blootgeeft. ‘If I say, run away with me now…’ dan zeg ik er geen nee tegen, zeker niet wanneer hij ook nog eens zijn gitaar mee neemt. I’m just a phonecall away, Jacko.

Jacko Hooper

Last but not least krijgen we een bewijs te horen dat het ook live prima lukt. Met Roaming krijgen we een ferme uitnodiging op ons bord om hem in real life eens aan het werk te zien. Een uitnodiging waar ik met graagte op in zal gaan wanneer hij eens in de buurt komt spelen. Ik vrees dat dit misschien nog niet voor direct is, maar om het met de woorden van Will Tura te zeggen: hoop doet leven.

15 minuten lang krijgen we op For You deze heerlijke artiest te horen en het enige wat ik kan denken is, IK WIL MEER! Veel meer en wel nu meteen. Mijn verwachtingen voor deze EP waren hoog en werden één voor één ingelost. Als hij het niet maakt, met zo een stem en dat talent weet ik het ook niet meer. Ik juich alvast voor een lange, succesvolle carrière. Als ik toch even een voorspelling mag doen: Jacko’s here to stay.

Ondertussen wacht ik nog steeds op dat telefoontje …

Geschreven door Lynn Janssens.

Geplaatst door

Soms kunnen er op Twee Huizen Verder mensen buiten het vaste team ook hun ei kwijt. Gelegenheidsschrijvers, specialisten of gewoon personen die iets te vertellen hebben. Wil je gastblogger worden? Contacteer ons!

Iets toe te voegen?