Artikel

Loewe Speaker 2go + winactie!

Speaker 2go Street

Met ’t goede weer van de laatste weken zitten we allemaal weer wat vaker buiten. En wat is er nu fijner dan ook outdoor te kunnen genieten van zomerse muziek zonder te moeten sukkelen met stroomsnoeren allerhande? Weinig, lijkt me! Vandaag stel ik jullie Loewe’s erg fijne Speaker 2go voor, en klik straks zeker niet te gauw weg, want ik mag er in samenwerking met Coolthings.be eentje weggeven aan een lucky lezer!

Tegenwoordig heeft iedere fabrikant van audioapparatuur wel een draadloze speaker op de markt. Met een prijskaartje van €299 is Loewe’s exemplaar zeker niet de goedkoopste in het segment maar kwaliteit kost natuurlijk wel wat geld …

Het luxe-gevoel

De eerste keer toen ik het toestel in handen kreeg had ik ook wel echt een luxe-gevoel, niet zo verbazingwekkend eens je weet dat het volledig uit aluminium vervaardigd is (er komt echt geen plastic aan te pas). Z’n gewicht van 1,3 kilogram maakt het geen pluimpje, maar nu ook niet bepaald een struikelblok om mee te nemen, en hij weegt evenmin opvallend zwaarder dan gelijkaardige toestellen. Toch had ik even zo zeer het gevoel dat ik het toestel niet zomaar in een park op het gras zou neerpoten, het dwingt een zekere voorzichtigheid af.

Speaker 2go Picknick

Gelukkig zorgt de meegeleverde etui er wel voor dat de Speaker 2go voldoende beschermd is om mee te nemen, want op een iets minder natuurlijke ondergrond past hij wel perfect. Wat daarbij wél handig is, zijn de twee manieren om het toestel te positioneren. Het is uitgerust met een ingebouwde tafelvoet en kan daardoor zowel plat op de grond staan als in een lichte hoek van 7,5°, voor een betere klank wanneer het zich op een lagere plek bevindt.

Bluetooth & NFC

Draadloos met het apparaat koppelen is mogelijk via bluetooth, maar ook NFC wordt ondersteund (smartphones die deze techniek hebben, hoef je slechts even tegen de speaker te houden en klaar).  Voor wie toch liever een kabel gebruikt, bluetooth trekt de batterij van je telefoon leeg, is er ook een 3,5mm audio ingang aanwezig aan de achterkant van het toestel.

Speaker 2go 1
Nog een toemaatje voor de smartphone gebruikers is dat je, indien nodig, inkomende gesprekken kan opnemen via het toestel. Ook een USB-aansluiting om je device op te laden is voorzien. Volledig opgeladen heeft het toestel volgens Loewe een autonomie van acht uur.

Test!

Uiteraard heb ik de Speaker 2go ook zelf getest. Ik geef toe: voor zo’n compact ding te zijn heeft hij mij aangenaam verrast. Het geluid dat eruit komt klinkt warm, vol en het vervormt niet als je het volume eens goed opendraait (en dat kan met 40 Watt, geloof me). Bij andere reviews las ik wel eens iets over de iets zwakkere basweergave maar daar heb ik toch geen hinder van ondervonden. Ik heb er allerhande Twee Huizen Verder muziek op getest en dat klonk allemaal zuiver en uitgebalanceerd, ook aan detaillering wordt nimmer ingeboet (ik heb er zowel jazz als de blips en beats van Sbtrkt even door gejaagd).

Speaker 2go

Kortom: ben je op zoek naar een duurzame, erg goed klinkende draadloze speaker? Zet dan deze van Loewe zéker op je shortlist, hij is echt z’n geld wel waard. Bestellen kan je op de webshop van Coolthings.be, via deze link! Je kan hier echter ook eerst een exemplaar gratis proberen te bemachtigen …

Ja, dat wil ik winnen!

Onderstaande dingen moet je doen. Zet alle antwoorden in een comment onder dit artikel. Vergeet zeker niet om een geldig e-mailadres in te vullen want anders kan ik je niet contacteren indien je hebt gewonnen.

 1. Like de Coolthings.be Facebook pagina.
 2. Bij welke gelegenheid en waar zou jij deze Speaker 2go boven halen? Ik ben benieuwd!
  3. Share dit Facebook bericht via deze link, en vergeet dit zéker niet op public te zetten, anders kan ik het niet bekijken …

Voor een extra kans: volg de @2huizenverder Twitter account en publiceer volgende tweet (en vermeld de link hiervan in je comment): “Er is een winactie voor een Loewe Speaker 2go twv. €299 bij @2huizenverder en @coolthingsbe! http://wp.me/p4hIp1-1cp”

Tot wanneer heb ik tijd?

Deze winactie sluit af op zondag 6 juli om middernacht. De winnaar wordt random gekozen en in de dagen na afloop via e-mail verwittigd. Opgelet: deze winactie is enkel voor Belgische en Nederlandse deelnemers.

Niet gewonnen? Niet getreurd … Na afloop mail ik élke deelnemer een vouchercode ter waarde van 5% korting bij Coolthings.be door, zodat je zelf iets van Loewe (of wat anders) kan bestellen!

Geplaatst door

Grafisch vormgever overdag. Muziek- en koffiefanate 's avonds en in het weekend. Nieuwsgierig aagje. Droomt ervan om ooit een albumhoes te ontwerpen.

Twitter Website

21 reacties

 1. Ik zou de speaker willen winnen opdat iedereen straks kan horen hoe Oranje de wereldtitel wint 🙂

  Beantwoorden

 2. Ik zou de speaker gebruiken zodat we écht in elke ruimte in ons huisje muziek kunnen afspelen. En om u dan uit te nodigen en samen naar twee huizen verder muziek te luisteren op ’t balkon 😉

  (de fb-pagina van coolthings was al geliked en ook mooi gedeeld ;))

  Beantwoorden

 3. Oke, we weten inmiddels dat de finale van het WK niet België-Nederland zal zijn, helaas. Lekker buiten in de openlucht naar díe finale kijken zit er dus niet in…Maar deze speaker gebruiken om de WK finale lekker buiten te kijken, hopelijk met Nederland als één van de twee elftallen, dat blijft geweldig. Ik ga deze geweldige actie dus op de valreep nog een keer promoten, retweeten en delen. Succes iedereen en succes Oranje!

  Beantwoorden

 4. Zoiets gebruik ik het liefst om in CenterParcs de nabij gelegen huisjes lastig te vallen :), vooral toepasselijk na 22u.

  Beantwoorden

 5. Ik weet meer dan genoeg gelegenheden voor deze speaker! In de auto, want daar is het geluid niet al te best, ik zou hem mee nemen naar mijn werk, ik zit daar 9 van de 10 keer alleen en muziek is dan mijn enige gezelschap! Het strand, vakantie! Ik denk dat ik de speaker standaard in mijn handtas doe!! Ik heb de link uiteraard gedeeld op twitter https://twitter.com/evatius/status/482951283020931072 en op facebook!

  Beantwoorden

 6. Hoi Britta,

  1. FB stond al geliket, telt dat niet dubbel 🙂

  2. Het mountainbike-weekend in de Ardennen is een paar dagen genieten, mannen onder elkaar. Overdag afzien en ’s avonds lekker eten, goeie muziek en bij een glaasje whisky nog wat napraten in de chalet. Daar had iemand zo’n Bluetooth wireless speaker bij. iPhone pairen via Bluetooth en een DJ app de ganse avond plaatjes laten mixen.
  Kon ik dit deze zomer maar een paar keer herhalen. Kortom, ik ben overtuigd dat ik zo’n speaker nodig heb, ik kan alleen zo moeilijk kiezen… Die iPhone en bijhorende app, die heb ik al… 😉

  3. sharing is caring.
  4. Win-acties zijn leuk, zo’n Loewe Speaker2Go winnen is pas écht de max. Dus ook op Twitter gedeeld:
  https://twitter.com/gertdebra/status/482488531756273664

  Beantwoorden

 7. Een dagje schetsen in open lucht wordt toch wel veel leuker met wat muziek op de achtergrond 🙂 Maar ook tijdens het koken, het BBQen of al luierend op het terras zou zo’n draagbare speaker zeker welkom zijn!

  Beantwoorden

 8. Zomer, dat wil zeggen: op vakantie. Roadtrippen met vrouw & kinderen naar Berlijn. Maar laat onze autoradio nu geen cd’s of mp3’s meer aankunnen. Dan is zo’n Loewe toch een mooie noodoplossing, niet? Want 9u in de auto zonder muziek, dat kunnen we niet aan. En achteraf? Elke ochtend meezingen in de badkamer wordt opeens ook mogelijk dan.

  Beantwoorden

 9. Facebook like and share – check.
  Mijn Loewe moment – Nog 10 weken te gaan en we mogen een nieuwe baby verwelkomen in huis. In tussentijd mag ik nog een zomer lang genieten van onze heerlijke tuin. En dat doe ik liefst met muziek. Voorlopig is dat via smartphone en oortjes, maar met zo een Speaker 2go zou het aftellen naar september pas echt af zijn.
  Twitter – https://twitter.com/crispkat/status/482445896400261120

  Fingers crossed!

  Beantwoorden

 10. 1. Like de Coolthings.be Facebook pagina. (done)
  2. Bij welke gelegenheid en waar zou jij deze Speaker 2go boven halen? Ik ben benieuwd!

  Op mijn verjaardags- en andere BBQ’s! en als we eens afspreken om te picknicken ofzo?? 😀 (Zullen we dringend moeten doen.)

  Beantwoorden

 11. Ik zou die fantastische draadloze Speaker 2go gebruiken om heerlijk in de open lucht, samen met heel veel vrienden, te gaan genieten van de WK finale. Want laat de finale nu net Nederland-België zijn! Lekker in de zon op een veldje, met een hapje en een drankje, luisteren naar deze spannende finale, wat wil een mens nog meer 🙂 O, uiteraard geretweet: https://twitter.com/spuitt_elf/status/482439127418544128

  Beantwoorden

 12. De zomer biedt genoeg kansen om de speaker op allerhande manieren te gebruiken. Voor de mooie achtergrondmuziek tijdens een picknick in het park, voor de perfecte soundtrack wanneer we ’s nachts naar de sterren kijken buiten. In augustus en september als achtergrondmuziek buiten voor tijdens het studeren van de herexamens, of om het volume eens helemaal open te draaien tijdens de pauze’s. Voor de muziek die speelt wanneer je jezelf weer verliest in het verhaal in een of ander goed boek dat je leest in de zon,… Eindeloze mogelijkheden denk ik zo!

  En uiteraard gedeeld op Facebook én Twitter! 😀 https://twitter.com/Froy/status/481374806257197056

  Beantwoorden

 13. Ik zou het overal mee naartoe nemen wanneer ik met vrienden afspreek of gewoon lekker in de tuin zit te genieten van de zon. Het ziet er alleszins een handig apparaat uit!

  Beantwoorden

 14. Gelegenheden genoeg deze zomer om draadloos van muziek te (laten) genieten!
  Rustige achtergrondmuziek tijdens een zwoele zomeravond, kinderen uit hun dak laten gaan op een zonnige namiddag, …

  Beantwoorden

 15. Elke zomer opnieuw laden we de picknickmand vol, urenlang genieten van broodjes, slaatjes pasta’s en wijn in de zon. Eens gaan picknicken in het Zoniënwoud, het Park van Laken en het Terkamerenbos. En daar hoort ook muziek bij! Van Marley, Sporto Kantès, Parov Stelar en Otis Redding tot Vampire Weekend. Muziek hoort net zo hard bij de zomer als de zon!

  Beantwoorden

Iets toe te voegen?