Audio

Sam Smith – In The Lonely Hour

Sam Smith - In The Lonely Hour Artwork

Het is al even uit, maar ik kreeg In The Lonely Hour vandaag pas in de brievenbus. In zijn debuutalbum zet de Britse singer-songwriter Sam Smith de toon van zijn eerder uitgebrachte nummers verder. Zijn stem is vooral herkenbaar in de hoge noten. In een samenwerking met Naughty Boy hoorden we hem zijn falsetstem bovenhalen bij het nummer La La La. Ook op zijn album schuwt hij de hoge noten niet.

Money On My Mind

In The Lonely Hour telt dertien nummers waarvan er al verschillende als single uitkwamen. La La La, Money On My Mind, Latch en Stay With Me kunnen al bekend in de oren klinken.
Latch is een akoestische versie van een nummer dat Sam eerder in samenwerking met Disclosure opnam. Het nummer blijft één van zijn meest beklijvende nummers, vind ik persoonlijk.

Money On My Mind is een iets commerciëler nummer, waarschijnlijk een strategische release om bekender te worden bij het grotere publiek. Tot dan toe was Sam Smith enkel bekend dankzij zijn samenwerkingen met Disclosure en Naughty Boy.

De rode draad doorheen de nummers is liefde. Hij heeft het onder andere over een afwijzing, een one night stand en bedrog. Tijdens een interview met The Fader zei Sam Smith het volgende: ‘In the Lonely Hour is about a guy that I fell in love with last year, and he didn’t love me back. I think I’m over it now, but I was in a very dark place.’

Sam Smith

Zijn hele album kan je downloaden via iTunes. Het is geen album dat je zaterdagavond voor het uitgaan opzet, maar wél ideaal voor een zondagmiddag tot rust komen.

Een extraatje om te snoepen: op Soundcloud zette Sam Smith vorig jaar een cover van het nummer Berlin van Ry X. Een prachtig exemplaar dat ik niemand wil ontzeggen.

Geplaatst door

Dromer - Journalist - Digital Storyteller - Poëtisch grietje - Muziekontdekker (daar zit kont in) - Interviewer | Belangrijkste dromen: Beyoncé interviewen, een boek schrijven, de wereld zien.

Twitter Website

Iets toe te voegen?