Audio

Sasha Keable – Lemongrass and Limeleaves EP

sasha_lemon_background_tiled_kl

De jonge getalenteerde Britse singer-songwriter Sasha Keable kwam reeds eerder aan bod op Twee Huizen Verder. In oktober liet ze namelijk haar debuut EP Black Book op de wereld los. Acht (!) nummers telde deze maar Sasha zat sindsdien helemaal niet stil. Een kleine twee weken geleden was er de opvolger, de Lemongrass and Limeleaves EP die ik vandaag aan je laat horen.

Living Without You is het eerste nummer erop, dit plaatste Sasha ruim een maand geleden ook als eerste online. Het klinkt funky en dansbaar en wordt, net zoals de hele EP, vooral gedragen door haar machtige stem. Op een manier doet dit nummer mij aan Beyoncé’s stijl denken, zij had dit ook nog kunnen maken.

sashak970_kl

Memory gaat een volledig andere richting uit. Het nummer is opgebouwd uit een combinatie van piano en beats. Denk zeker niet dat dit een saaie ballad is want de vaart wordt er goed ingehouden. Héél fijn om direct zo’n afwisseling te hebben, die toch coherent klinkt met het voorgaande lied.

 

Sweetest Talk is wederom verschillend. Dit nummer heeft iets zwoel en sensueel, hoewel het daar louter in negatieve zin mee te maken heeft. In de lyrics zit ergens iets wraakzuchtig maar dat valt in de melodie toch niet op. Heel veel liefde wel voor de saxofoon accenten die erin zitten, zeker op het einde kabbelt dit mooi weg.

artworks-000079830226-rlnzcs-t500x500

Hierna zijn we al aan het laatste lied toe, 6″4 getiteld. Dit zet zich een beetje los van de andere nummers door de heerlijke laid-back vibe. Ook Sasha’s vocals steken er iets minder bovenuit. Bijzonder vind ik ook de ritmische switch na het einde toe; de beat valt weg en wordt vervangen door stukjes gesproken tekst. Een wijze manier om een EP af te ronden, that’s fo sure!

Kortom: Sasha Keable heeft weer een enorm geslaagde EP uitgebracht, ongelofelijk hoeveel talent deze dame bezit. Een favoriet nummer kiezen vind ik moeilijk, omdat ze alle vier toch behoorlijk verschillend zijn, en eigenlijk allemaal even goed. Je kan deze Lemongrass and Limeleaves EP bovendien gratis downloaden via Sasha’s website. Ik ben benieuwd naar wat haar volgende move wordt, en kijk minstens even veel uit naar haar eerste concert op Belgische bodem …

Geplaatst door

Grafisch vormgever overdag. Muziek- en koffiefanate 's avonds en in het weekend. Nieuwsgierig aagje. Droomt ervan om ooit een albumhoes te ontwerpen.

Twitter Website

Iets toe te voegen?