Audio

SBTRKT – Temporary View ft. Sampha

Temporary_view

Het is ondertussen een kleine drie maand geleden dat gemaskerde man SBTRKT (pseudoniem van Aaron Jerome) zijn instrumentale Transitions EP op de wereld losliet. Zes nummers die werden opgesplitst in drie vinyls (een gele, rode en blauwe met een gaaf 2D moiré effect), vormde de eerste op zichzelf staande release sinds zijn debuutplaat uit 2011. Dat hij aan een nieuw album werkt, wisten we al langer. Gisteren gooide hij (vermoedelijk) hieruit een eerste nieuw nummer online, Temporary View.

Waarom ik het eerst over de eerder uitgebrachte EP had, wordt snel duidelijk bij het beluisteren van het nummer. Temporary View is namelijk de herneming van de, reeds erg fijne, instrumental Resolute uit die EP.

 

I see those multi coloured tears are bleeding from your eyes…

De mysterieuze vocals brengt Sampha ten berde. Dat dit een topduo is, konden we al horen op zes (!) nummers van SBTRKT’s debuutalbum, waarvan Sampha er ook twee mee producte. Op Temporary View wijken ze dan ook niet af van die werkende formule. Sampha’s soulvolle en harmonieuze vocals passen perfect bij het eerder drukke Resolute, dat vol steekt met (synthesizer) accentjes die er tegen een hoog tempo doorvliegen.

 

Bij deze ben ik nog meer benieuwd naar de rest van SBTRKT’s nieuwe album. Of hij al dan niet nog een nummer uit Transistions zal hernemen, en met welke getalenteerde vocalisten hij nog meer zal samenwerken. Denai Moore is er in elk geval één van, momenteel touren zij samen langs de Europese festivals …

Geplaatst door

Grafisch vormgever overdag. Muziek- en koffiefanate 's avonds en in het weekend. Nieuwsgierig aagje. Droomt ervan om ooit een albumhoes te ontwerpen.

Twitter Website

Iets toe te voegen?