Audio

bAnoffee – Got It

Banoffee Got It Cover
Het was weer even geleden dat hier nog eens talent uit Australië passeerde. Dat is thans niet moeilijk te te vinden down under en daarom is bAnoffee de dame die ik vandaag aan je voorstel. Het is een solo project van de in Melbourne gevestigde zangeres/producer Martha Brown. Ze maakt reeds een tijdje met R&B doorspekte synthpop en brengt nu haar nieuwe single Got It uit, de voorloper van haar, voorlopig titelloze, debuut EP.

bAnoffee is een liefhebster van kickboksen en steekt dit niet onder stoelen of banken. Haar nummers zijn zowel vocaal als melodisch stuk voor stuk power-songs met als achterliggend motief de zoektocht naar het vinden van meer innerlijke kracht. Toch gaat het melodisch zelden echt diep, er blijft steevast iets luchtig in ieder nummer zitten. Maar vergis u niet: “I’m a fucking ninja now, I won’t let you bring me down” (uit Ninja), zeg je ook niet zomaar …

Banoffee 2

Ik wil het echter over Got It hebben vandaag, een relatief rustig nummer met een érg catchy hook. “I got, I got -oeh- I got it I got it” blijft geheid een tijd door je hoofd spoken. De vocals van Martha zelf klinken zachtaardig, maar krijgen hun edgy kant door het toevoegen van de, veelal wat noten lager gezongen, extra laag. Rustig staat trouwens niet synoniem voor kalm, dit lied mikt wel degelijk op de dansbenen. Als er toch iets is wat ik enigszins mis, is het een meer afgetekende dynamiek; dat hebben haar andere songs (zoals Reign Down) wel en had ook Got It nog net wat kunnen verbeteren.

Kortom: bAnoffee is een veelbelovende jonge artieste om zeker en vast in de gaten te houden. Haar EP zal vijf nummers bevatten (onder meer de drie hier boven genoemde) en komt er deze zomer nog aan, ik kijk er alvast naar uit.

Geplaatst door

Grafisch vormgever overdag. Muziek- en koffiefanate 's avonds en in het weekend. Nieuwsgierig aagje. Droomt ervan om ooit een albumhoes te ontwerpen.

Twitter Website

1 reactie

  1. Pingback: Focus op: Melbourne | Twee Huizen Verder

Iets toe te voegen?