Audio

BLOOMS – If EP

Blooms IF Front cover

Net uit de pampers en zeker veelbelovend: BLOOMS. Het is een project van een Ierse zangeres, Louise Cunnane genaamd, en producer Sacred Animals. Ze liet dit jaar in februari haar eerste single If I op de wereld los via Soundcloud en komt nu met een eerste EP op de proppen. Vier nummers die soms een buitenaards sfeertje oproepen en allemaal over de liefde gaan. 

Veel weten we niet over Louise Cunnane a.k.a. BLOOMS.  Ze is geboren in Ierland, maar gevestigd in London en ze brengt muziek naar buiten via een sublabel van het Texaanse label ItsforfriendsHaar label heet Skin On Skin Records en het gebruikt hetzelfde artwork op hun site als BLOOMS gebruikte bij het nummer Skin.

Lust

De muziek heeft iets sensueels en donkers. ‘Lost in lust’, ‘I need your company’, ‘Each time we say this will be the last time’… De combinatie van de lyrics en de muziek zorgt voor een sfeer die moeilijk te beschrijven valt. Ze bezingt de perikelen van de liefde met woorden waarin veel mensen zich zullen herkennen. De turbulentie binnen relaties en hoe erg je kan verlangen naar gezelschap zijn thema’s waarbinnen iedereen zijn eigen betekenis aan de woorden kan geven.

Blooms B&W

De zangeres zei officieel het volgende over de EP: “IF details a relationship from beginning to end. It starts with a rush and excitement. It’s vulnerable and dedicated. It is lost and scared and in the end it’s trying to be brave and strong. I wanted to capture as many of the feelings that I felt during this time – as one person trying to carve out a space in the world alongside another person.”

De promotiemachine is sterk aan het draaien. Bekijk haar twitter feed maar eens. Het toonaangevende CLASH Magazine bracht de EP als primeur naar buiten, dat kan ze toch weer mooi op haar cv zetten.

IF EP

Benieuwd hoe BLOOMS klinkt? Beluisteren kan hieronder en legaal gratis downloaden kan voor een gelimiteerde periode via de officiële website van BLOOMS.

 

Geplaatst door

Dromer - Journalist - Digital Storyteller - Poëtisch grietje - Muziekontdekker (daar zit kont in) - Interviewer | Belangrijkste dromen: Beyoncé interviewen, een boek schrijven, de wereld zien.

Twitter Website

2 reacties

  1. Pingback: De vijf nieuwe favorieten van februari | Twee Huizen Verder

  2. Pingback: De 5 nieuwe favorieten van november | Twee Huizen Verder

Iets toe te voegen?