Audio

Fantastic Fantastic – Houses

Fantastic Fantastic 2

Drie weken geleden hoorde ik voor ’t eerst over Fantastic Fantastic, een Australisch/Zweeds duo woonachtig in Groot-Brittanië dat vrolijke synthpop maakt. Never Enough was de single die ze toen uitbrachten (niet hun eerste, maar de vorige zijn verdwenen),  een naar de nineties refererend lied dat zonder moeite een lach op je gezicht tovert. Nu hebben ze ook Houses uit, dat mij vanaf de eerste noten liet wiebelen op mijn stoel. En dat wil wel wat zeggen.

Waar Never Enough eerder een ‘vlak’ nummer was (dat klinkt denigrerend, maar zo is het niet bedoeld want het is een fijn lied), zit er in Houses meer dynamiek. Het sterktepunt zit ‘m in het énorm catchy, herhalende refrein en het daarbij horende riedeltje op de achtergrond. Het nummer zou echter als een pudding in elkaar zakken als de stukken ertussen minder zouden zijn maar dat is alles behalve het geval. Het is sterk over de hele lijn.

Fantastic Fantastic

Waar ik me wel een vraag bij stel, is hoe nieuw dit nummer is. Hillydilly schreef namelijk in december al over een lied met dezelfde naam, waar je nu geen fragment meer van van terug vindt. Misschien was de tijd er toen nog niet rijp voor, of was het een demo die ze sindsdien verder hebben uitgewerkt; wie zal het zeggen? In ieder geval heeft Never Enough ondertussen 25,000 listens op Soundcloud verzameld, wat duidelijk aan toont dat hun muziek nu wél werkt.

In ieder geval maken Micke en Kris muziek die beweegt als de zee, met vloeiende op- en afgaande bewegingen. Ideaal geschikt voor bij een zomerse cocktail en feestjes op het strand. Hun bandnaam is vast niet zonder reden Fantastic Fantastic, want dat is de muziek zeker en vast. Dit steekt nog dagen in je hoofd.

Geplaatst door

Grafisch vormgever overdag. Muziek- en koffiefanate 's avonds en in het weekend. Nieuwsgierig aagje. Droomt ervan om ooit een albumhoes te ontwerpen.

Twitter Website

Iets toe te voegen?