Audio

George Ezra is Wanted On Voyage

George_Ezra_artwork

George Ezra, de prille twintiger die een hit te pakken heeft met Budapest, heeft zijn eerste debuutalbum uit. Na twee succesvolle EPs, Did You Hear The Rain? en Cassy O’, is er Wanted On Voyage; uitgebracht door Sony Music. Het is een plaat geworden met tal van rustige gitaarliedjes. Zestien in totaal, wat opmerkelijk is voor een debuut.

Het lijkt alsof George Ezra alle liedjes die hij ooit heeft geschreven, direct wou verzamelen op één album. Op dit album haalt Ezra nooit volledig uit, maar focust het hele album rond zijn rokerige en diepe stem. Niet dat dit slecht is, integendeel. Een artiest moet zijn sterktes en zwaktes kennen, en Ezra benut zijn sterktes ten volle. Zijn doorleefde, bluesy stem met heerlijk Brits accent zorgen ervoor dat zowel jong als oud van dit album kan genieten. Al moet ik er wel bij vermelden dat deze singer-songwriter het niet enkel van zijn stem moet hebben natuurlijk ;-).

Ezra 2

De plaat inleiden doet hij met Blame It On Me, met een rustige gitaarrif en waarbij hij een paar keer “What’re you waiting for” zingt. Perfecte opener, want ook wij vragen ons af waar hij op wacht. Het mocht wel iets krachtiger zijn. Vervolgens klinkt Budapest door de boxen. De “for youu, ouuh, for youuuh I would give it all” klinken aanstekelijk, en zijn één van de redenen waarom dit een hit werd. Cassy O’ is al iets opgewekter en steviger. Barcelona, het tweede nummer met een hoofdstad als titel, is dan weer rustiger, met als openingszin het vertederende “Barcelona, I still want to hold her once more”.

Did You Hear The Rain? is een favoriet, en brengt George Ezra in alle facetten: eerst kalm, zijn stem sparend, om dan helemaal los te gaan in het refrein. Stand By Your Gun begint met een discodeuntje en is opzwepend, aanstekelijk, waarna Ezra met Breakaway weer de beheerste kant opgaat. Spectacular Rival is een hoogvlieger, waar de stemkwaliteiten van de blonde god tot hun recht komen. Een derde hoofdstad bespreekt hij met Blind Man In Amsterdam, waar Ezra weer de aanstekelijke kant opgaat met een boemdidiboemdiboemboemboem.

Ezra 1

De liedjes kabbelen rustig voort en volgen elkaar mooi op. Dit zorgt ervoor dat dit het perfecte album is om naar te luisteren tijdens een picknick in de zon, wanneer je wat tot rust wilt komen, of wanneer je in bad ligt. George Ezra is nog jong en kan nog heel wat leren. Dat jongensachtige en dat jeugdig enthousiasme worden mooi weerspiegeld in dit debuutalbum. Ezra wilt zijn verhaal vertellen, dus vertelt hij gewoon zijn verhaal, zonder poespas. Eerlijk, ongedwongen, zo hebben wij het graag.

Geplaatst door

Hevige concert -en vinylfan. Literatuurstudente, doet een BaNaBa. Freakt op Nintendostuff. No Tamartini, no party. Draagt een gehoorapparaat, dus SPREEK MAAR EEN BEETJE LUIDER.

Twitter

Iets toe te voegen?