Audio

Paperwhite – Take Me Back

Paperwhite Take Me Back Artwork

Credits: Bel Downie

Ken je het? Zo van die muziek die je meeneemt naar de eighties, ook al heb je die niet erg bewust mee gemaakt? Dat is wat mij telkens opnieuw overkomt bij de muziek van het broer-zus duo Paperwhite. Vandaag brengen ze hun derde single Take Me Back uit, en die haalt het retro gevoel zo mogelijk nog meer naar boven.

Sinds hun vorige single Magic twee maanden geleden uit kwam, werd het weer even stil bij de band zelf maar niet rond hun muziek. Een tijdje geleden namen Melis en Josh van IYES, je weet wel, het nummer namelijk onder handen. Ze sopten het in de klanken van hun eigen universum en het tropische resultaat daarvan is één van mijn favoriete remixen van dit jaar tot nog toe (jammer genoeg vind ik hem momenteel niet meer terug).

Paperwhite

Bij Take Me Back gooit Paperwhite het over dezelfde boeg als de vorige twee singles, maar slaagt er zeker en vast weer in om het lied een eigen identiteit aan te meten. Melodisch gezien zou dit nummer perfect geschikt zijn voor een release in het vorige millennium, toch weet de band het een moderne toets te geven. Een sticker plakken op waar deze zich exact bevindt, is erg moeilijk, en misschien is dat ook net de kracht ervan. Wederom een heerlijk zomers nummer dus, dat tot in de puntjes klopt en érg leuk klinkt.

Geplaatst door

Grafisch vormgever overdag. Muziek- en koffiefanate 's avonds en in het weekend. Nieuwsgierig aagje. Droomt ervan om ooit een albumhoes te ontwerpen.

Twitter Website

Iets toe te voegen?