Audio

PITCH Festival

Mount Kimbie

Wanneer je dit leest, ben ik vertrokken richting het gezellige Amsterdam, om daar één van de twee dagen van het PITCH festival bij te wonen. Het is een elektronisch gericht festival met een reeks erg mooie namen die voor niet zo heel veel geld spelen in het Cultuurpark Westergasfabriek. In dit artikel stel ik enkele bands voor die ik ga bekijken. Ik ben niet zeker of ik er later nog een verslag over zal schrijven maar het is in elk geval de moeite waard om hen eens te beluisteren!

PITCH Timetable

Sevdaliza

Sevdaliza

Sevdaliza is een Iraanse vocaliste/producer/MC uit die sinds haar vijfde in Rotterdam woont. Eerder was zij topbasketballer en Hollandse rapper maar sinds haar single Clear Air gooit ze het over een andere boeg. Sexy, experimentele R&B waar ook FKA Twigs en M.I.A. voor gekend staan. Zij is de eerste act die we zullen (proberen) zien.

Kate Boy

Kate Boy

Kate Boy is een Zweeds-Australisch electro-pop trio (ooit waren ze met vier). Ze maken een typisch Scandinavische elektro, stevig geïnjecteerd met een lading beats. Ik had reeds van deze band gehoord, ze stonden vorig jaar op Pukkelpop, en nu is het de eerste keer dat ik hen echt ga zien, ik ben benieuwd.

Little Dragon

Little Dragon

Little Dragon en de bands die de rest van de avond nog volgen zijn mij alles behalve onbekend. Deze groep is een verder zetting van het Zweedse talent op PITCH. Hun grote doorbraak kwam er met het geweldige Ritual Union uit 2011 en sinds kort hebben ze hun vierde plaat Nabuma Rubberband uit. Het nummer Klapp Klapp hieruit is één van mijn favorieten van dit jaar tot nog toe, dat belooft!

Sbtrkt

Sbtrkt

Naast Little Dragon en Massive Attack (die laatste heeft geen introductie meer nodig) kijk ik toch het meeste uit naar het optreden van Sbtrkt. Deze geniale Brit maakt als gemaskerde man elektronische nummers sinds 2009. Hij heeft een stijl zoals geen ander en door het kiezen van geniale vocalisten zoals Sampha weet hij mijn hart reeds lang te bekoren. Twee jaar geleden speelde hij naar ’t schijnt één van de beste sets van PITCH, ik hoop dat hij dit deze editie evenaart!

Ook nog: Awanto3, Moderat, Mount Kimbie & Massive Attack

Ook bovenstaande vier acts zullen we proberen zien. Bij Mount Kimbie wordt het mijn tweede keer, hen zag ik reeds een geniale set spelen in de Botanique vorig jaar (verslag lees je hier). Massive Attack zullen we niet volledig kunnen volgen door Sbtrkt maar gelukkig spelen zij 1 uur en 15 min. dus het grootste deel van hun optreden zien we hopelijk wél. Moderat en Awanto3 tot slot zijn dan weer verrassingen voor mij, dat valt dus nog af te wachten …

Ik heb er alvast héél erg veel zin in!

Pitch Header

Geplaatst door

Grafisch vormgever overdag. Muziek- en koffiefanate 's avonds en in het weekend. Nieuwsgierig aagje. Droomt ervan om ooit een albumhoes te ontwerpen.

Twitter Website

1 reactie

  1. Pingback: De vijf nieuwe favorieten van december & januari | Twee Huizen Verder

Iets toe te voegen?