Audio

Zola Jesus – Dangerous Days

ZOLA_JESUS_DANGEROUS_DAYS_ARTWORK

Zola Jesus is het alias waaronder Nika Danilova al sinds 2007 muziek uitbrengt. De zangeres brengt binnenkort een nieuw album uit: Taiga. Als voorsmaakje deelde ze onlangs al de single Dangerous Days via Soundcloud.

Nika Danilova

De Amerikaanse is ondertussen 25 jaar oud en heeft Russische roots. Al op jonge leeftijd had ze ambities in de muziek. Ze werd getraind om operazangeres te worden en deed toen ze 10 jaar was al een toelatingsproef voor The Julliard School of Music. Toen was ze nog te jong om zich er in te schrijven, maar tien jaar later was ze wel oud genoeg om haar eerste EP uit te brengen.

Voor het aangekondigde album bracht ze al andere EP’s en LP’s uit. The Spoils was haar eerste full-length solo album en kwam in 2009 uit.  Taiga is een soort nieuwe start. ‘For me, it feels like my true debut, because it is the first time I have felt so open and liberated’, zegt ze over de plaat. Haar Russische roots zijn merkbaar in de titel van het album. Taiga is een klimaatstype en de Russische naam voor een zone van naaldbossen.

Picture by Jeff Elstone

Picture by Jeff Elstone

Dangerous Days

Dangerous Days is een elektronisch popnummer.  Het begin doet een beetje aan de typische sound van Robyn denken, maar het slaat al snel om in haar eigen geluid. De stem van Zola Jesus is zeer herkenbaar in al haar muziek. De songtekst gaat over hoe iemands ingesteldheid veel kan doen, een waarheid als een koe als je het mij vraagt. ‘In the way you hold yourself straight you never were innocent’ zingt ze onder andere. Dangerous Days is een zeer energiek nummer dat ondertussen al een hele dag in mijn hoofd zit.

Taiga komt op 6 oktober uit in Groot-Brittannië.  ‘It’s the most accessible music I’ve ever made, but also the most earnest and passionate. I gave everything for this record, more than ever before’, zegt ze nog over het opkomende album.

Geplaatst door

Dromer - Journalist - Digital Storyteller - Poëtisch grietje - Muziekontdekker (daar zit kont in) - Interviewer | Belangrijkste dromen: Beyoncé interviewen, een boek schrijven, de wereld zien.

Twitter Website

Iets toe te voegen?