Audio

Black Honey – Teenager

Black Honey - Teenager Artwork

Credits: Olivia Savage

Black Honey is een nieuw muzikaal viertal uit Brighton, en dat is ook alles wat we er qua achtergrond over weten. Waar we wél van op de hoogte zijn, is dat ze de strijd aangaan met ruwe gitaar riffs en gepolijste vocals. Een combinatie die op de twee singles die ze tot nog toe uit hebben duidelijk blijkt te werken.

Hun eerste worp verscheen een maand geleden en heet Sleep Forever, een slepend nummer dat zo uit de soundtrack van een film zou kunnen komen. Met het herhalende ‘I wish I could sleep for hours (with you)’ meet het zich een bevreemdend tintje aan, het zou bijna Doornroosje haar verhaal kunnen zijn.

Hun nieuwste demo Teenager is nog vele malen indrukwekkender. Waar ik bij het vorige nummer soms het gevoel had dat het niet bleef boeien, is dit lied interessant van begin tot eind. De surf rock vibe deed mij direct aan die van The Black Keys’ eerste plaat denken, en dat kan enkel een goed teken zijn. Over de inhoud van het lied wist de band mij het volgende te vertellen: “It’s a story based on a magical boy that delivers his world from an evil overlord.” Een beetje een bizarre toestand dus, maar wel bijzonder amusant om het vanuit dat standpunt te beluisteren.

Je hoeft niet veel van jezelf prijs te geven om goede muziek te maken, dat heeft Black Honey bij deze nogmaals bewezen. Toch wil de band gerust antwoorden op jouw vragen, je kan hen bereiken via sms/Whatsapp op +447578533359 (en ja, dat werkt wel degelijk) …

Geplaatst door

Grafisch vormgever overdag. Muziek- en koffiefanate 's avonds en in het weekend. Nieuwsgierig aagje. Droomt ervan om ooit een albumhoes te ontwerpen.

Twitter Website

1 reactie

  1. Pingback: Black Honey – Bloodlust EP | Twee Huizen Verder

Iets toe te voegen?