Audio

Friends in Paris – Waiting

Friends_in_Paris_artwork

Friends in Paris, een nieuw muzikaal duo dat eigenlijk niets met Parijs te maken heeft. Toch zijn ze wel erg multicultureel. Kris Bucle is een Londenaar die momenteel in Australië vertoeft, David Newtron is dan weer een Belg (!) die in Londen woont. Hun muziek is iets minder complex dan hun whereabouts, maar begrijp me niet verkeerd: het steekt aardig goed in elkaar. Hun eerste single Waiting is sinds kort uit en vandaag stel ik hen aan je voor.

Dit duo heeft heel wat banden met Belgische artiesten. Kris werkte eerder samen met leden van dEUS en Vive la Fete, David is dan weer gekend als schrijver, producer en frontman van The Subs maar doet ondertussen ook productie voor Lady Linn en The Van Jets. Je kent hen dus beter dan je waarschijnlijk dacht. Al is dat omgekeerd ook het geval, een week geleden brachten ze namelijk een magistrale remix uit van Oscar & The Wolf’s Strange Entity. Echt wel een schot in de roos.

Maar nu over hun debuutsingle, Waiting. Kris begon aan dit nummer op een oude PC, een nineties sampler en een Roland MC307. Gezien hij het werk van David reeds kende, liep hun samenwerking al gauw los en creëerden ze samen verschillende versies van het nummer. Al vanaf de eerste luisterbeurt had het voor mij iets herkenbaar. De ijle stem in het begin is iets wat bands zoals Hot Chip ook graag gebruiken. De rest van de psychedelische pop doet wel eens aan MGMT denken maar bovenal doet dit duo z’n eigen ding.

Friends_in_Paris_press

Het resultaat daarvan is een erg puike eerste single van een duo dat duidelijk niet aan z’n proefstuk toe is. Wat we vooralsnog van hen hoorden zou het wel eens zeer goed kunnen doen online én op de radio (Waiting zit al in de playlist van Studio Brussel). Vele wegen liggen open voor Friends in Paris, het is maar een kwestie dat ze nu de juiste pakken.

Geplaatst door

Grafisch vormgever overdag. Muziek- en koffiefanate 's avonds en in het weekend. Nieuwsgierig aagje. Droomt ervan om ooit een albumhoes te ontwerpen.

Twitter Website

Iets toe te voegen?