Audio

Island Fox – Come With Me

Island Fox

Aan het einde van de vorige eeuw was het bijna gedaan met de eiland -dwerg- vos, amper 100 exemplaren bleven er nog van over in de hele wereld. In 2004 werd de soort dan ook als ‘met uitsterven bedreigd’ bestempeld. Vandaag de dag gaat het beter met het dier, vorig jaar werden er 2,500 geteld op de Channel Islands, wat gelijk staat aan één van de snelste opmarsen van een bijna uitgestorven soort ooit (bron). Het mag dan ook geen toeval zijn dat de Londense artieste Island Fox sindsdien ook stevig aan haar opmars bezig is. Deze week brengt ze haar nieuwe single Come With Me uit, in samenwerking met Wunder Wulf, en het is een ruwe diamant.

Het nummer waarmee ik deze artieste leerde kennen, heet Carbon Flux en werd geproducet door Mazde, een jonge Duitser. Het is een aanstekelijk lied, dat al enkele dagen in mijn hoofd bleef steken. Het balanceert prachtig op de lijn tussen tristesse en uitbundigheid. In de elektronische instrumentals van Island Fox zit veel detail; stuk voor stuk worden ze gevuld met minuscule geluidjes, die je soms maar enkele keren hoort. Toch zijn het die elementen die het plaatje telkens compleet maken.

islandfoxeclipse

Credits: Adam Durrant

Plaats hierboven de hoge, ijle vocals van Jessica die vooral in Come With Me goed naar voren komen, en je krijgt een heerlijke cocktail die in elk seizoen smaakt. Dit lied klinkt minstens even toegankelijk als het vorige, met stukjes muziek die mij zowel aan Oso Leone (de intro) als London Grammar (de vocals) doen denken. Come With Me blinkt vooral uit dankzij de machtig mooie melodie: minimalistisch en complex tegelijkertijd, net zoals Carbon Flux. De vocals hadden volgens mij nog andere mogelijkheden, zoals het nu is past het zeker, maar een meer contrasterende en duistere inslag had volgens mij ook gewerkt.

Deze twee nummers maken samen met Things I’ve Seen uit van de Eclipse EP waarvan de releasedatum vooralsnog onbekend is. Ik kijk er alvast naar uit want Island Fox is zonder meer een beloftevolle artieste!

Geplaatst door

Grafisch vormgever overdag. Muziek- en koffiefanate 's avonds en in het weekend. Nieuwsgierig aagje. Droomt ervan om ooit een albumhoes te ontwerpen.

Twitter Website

Iets toe te voegen?