Audio

Laura Welsh

Laura Welsh

Credits: Steve Hiett

De meest recente single “Break the fall” van Laura Welsh kwam afgelopen zondag uit op iTunes.  Sinds 2010 heeft de artieste al drie verschillende namen gehad, maar nu kiest ze resoluut voor haar echte naam. Dringend tijd om de Britse zangeres eens voor te stellen!

Hey Laura

In 2010 ging ze onder de artiestennaam Laura and the Tears te werk, later als Hey Laura en nu dus onder haar eigen naam: Laura Welsh. Onder die naam heeft ze al enkele nummers op de wereld los gelaten en haar laatste nieuwe heet dus Break The Fall. Het is een stevig popnummer over liefde. ‘I want to love you, but I’m just too synical’ zingt ze. Het duurde niet lang voor ik verliefd was op het nummer. Ik voorspel ook dat dit nummer een meezinger wordt op haar concerten. Het is perfect om nieuwe luisteraars te transformeren in fans.

Bound

Begin deze maand plaatste ze nog een cover van Bound, de hit van Kanye West, op haar Soundclound. Het akoestische en vrouwelijke geeft een heel nieuwe sfeer aan het nummer. Zie je bij Kanye West een halfnaakte Kim Kardashian achterop een motor zitten, dan zal je bij Laura’s versie eerder een emotionele videoclip in zwart-wit zien.

Here For You

Voor Break The Fall bracht Laura Welsh enkele rustige ballads uit. Here For You is daar een perfect voorbeeld van. ‘We all go through changes, live in different places. That doesn’t mean that we’re apart.’ Een prachtig nummer over vriendschap, no matter what.

Undiscovered

Nog een fantastisch nummer met power. Het is zo simpel en toch slaat het aan. Het bouwt op naar een stevig refrein, zoals het een popsong betaamt. Laura kiest de juiste producers voor haar werk, zo veel is duidelijk.

Hoe meer muziek ik van haar ontdek, hoe harder mijn hart klopt voor haar. De muziek die ze maakt heeft inhoud en is van goede kwaliteit. Ik ben fan en heeel benieuwd naar haar volgende release!

Geplaatst door

Dromer - Journalist - Digital Storyteller - Poëtisch grietje - Muziekontdekker (daar zit kont in) - Interviewer | Belangrijkste dromen: Beyoncé interviewen, een boek schrijven, de wereld zien.

Twitter Website

2 reacties

  1. Pingback: Laura Welsh – Soft Control | Twee Huizen Verder

  2. Mijn must have muziek lijstje wordt langer en langer met al de fantastische muziek op deze blog. Nog een super artiest. Merci voor de review!

    Beantwoorden

Iets toe te voegen?