Audio

Lil Silva – Mabel EP

Lil Silva - Mabel EP Artwork

De naam Lil Silva mag misschien onbekend in de oren klinken, toch ken je hem vast wel. Deze 24 jaar jonge producer uit Bedford deed namelijk recent de productie voor Banks‘ singles This Is What It Feels Like en Goddess en is ook de hoofdproducer van haar debuutalbum. Ondertussen is hij ook druk bezig met zijn eigen act op de kaart te zetten. Na zijn EP Distance uit 2013 bij Good Years Recordings is er nu bijna exact een jaar later de opvolger, Mabel genaamd.

Zoals te verwachten viel, werkt Lil Silva op de EP samen met Banks. Twee keer zelfs, aan zowel Don’t You Love als Right for You leent ze haar machtig mooie, duistere stem. Don’t You Love lag me niet zo bij de eerste luisterbeurt, maar werd nadien alleen maar beter. De warme stem van Lil Silva matcht perfect met het meer ijle geluid van Banks. Het lied bouwt rustig op, om na anderhalve minuut helemaal los te gaan. Het andere lied heeft een andere, meer romantische, vibe maar ook dit is bijna vijf minuten genieten. Dat deze twee gerust een hele plaat samen opnemen.

Lil Silva

Credits: Laura Coulson

Toch kan deze man ook perfect zonder haar vocals aan de slag, hij bezit zelf eveneens een gouden keeltje dat hij sporadisch in zet. De a capella intro waar Kimmy mee start, zegt meer dan genoeg. Dit nummer is met z’n twee minuten en twaalf seconden eerder een intro voor Don’t You Love maar had gerust véél langer mogen duren. De heerlijk ritmische percussie die perfect wordt afgewisseld met een diepe baslijn toont de klasse van Lil Silva. Dit is zonder overdrijven ge-ni-aal.

Hij is dan ook geen nieuweling in het spel. Reeds op zijn negende (!) produceerde hij z’n eerste eigen materiaal, wat wil zeggen dat hij ondertussen vijftien jaar aan de slag is. Op zijn dertiende draaide hij plaatjes in de lokale club van Bedford. Muziek maken is zijn manier om zich uit te drukken. “I keep my emotions to myself,” zegt hij, “so whatever is going on in my mind that day I put that into a track.”

Ook Mabel en First Track zijn nog twee fijne, boeiende songs. Ik kan werkelijk niets slecht zeggen over deze EP, het zijn vijf straffe nummers bij elkaar. Ik zit nu alvast te popelen voor Lil Silva’s debuutalbum!

Geplaatst door

Grafisch vormgever overdag. Muziek- en koffiefanate 's avonds en in het weekend. Nieuwsgierig aagje. Droomt ervan om ooit een albumhoes te ontwerpen.

Twitter Website

Iets toe te voegen?