Audio

PREMIERE: Racing Glaciers – Animal

Racing Glaciers - Don't Wait For Me Artwork

Racing Glaciers, het Britse vijftal uit Macclesfield, maakt muziek sinds 2012 en is ondertussen aan z’n derde EP toe. Don’t Wait For Me is nagelnieuw, en het eerste nummer ervan dat de naam Animals draagt, krijgt z’n première hier bij Twee Huizen Verder. Deze fijne post-rock band vergaarde reeds support bij BBC Radio 1, het wordt dus dringend tijd dat jij ook met hen kennis maakt.

Animals is een nummer met een heerlijk rustige piano intro, dat vervolgens gestaag opbouwt richting een hoop gitaargeweld. Dit verloopt allemaal erg soepel, waardoor je pas beseft hoe druk het de melodie is geworden in de mooie poëtische outro.

Ik was iets minder fan van hun vorige werk maar met Don’t Wait For Me zetten ze echt wel een sterke EP neer. Ook First Light is een straf nummer. De hoorns geven het lied een heroïsche toets, en de gezongen gevoelens klinken zeker en vast oprecht. “It’s quite a personal song” weet gitarist Danny Thorpe te vertellen “it’s about consciously choosing ignorance over acceptance at the end of a relationship. The ‘biting your tongue’ line kind of sums it up. Trying to stop that person from saying what you don’t want them to say so it doesn’t become real”.

Kortom: Racing Glaciers is zo’n band waarvan je voelt dat hun muziek echt wel kan werken bij een groot publiek. Elk nummer is toegankelijk en steekt goed in elkaar: eerlijk maar nooit te pushy. Dat er iemand dit vijftal eens dringend een platencontract moet voorleggen, het zou zonde zijn om ze te laten schieten.

Geplaatst door

Grafisch vormgever overdag. Muziek- en koffiefanate 's avonds en in het weekend. Nieuwsgierig aagje. Droomt ervan om ooit een albumhoes te ontwerpen.

Twitter Website

Iets toe te voegen?