Audio

DEATHS – Lonewolves

DEATHS

De mysterieuze bands, ze zijn in tegenwoordig. Van het nieuwe “dead collective” DEATHS weten we enkel dat ze samen kwamen in 2013 en momenteel in Berlijn vertoeven. De muziek die ze maken zegt echter zoveel meer. Een combinatie van donkere R&B, indie en elektronica in een minimalistisch jasje. Fans van SOHN, astronomyy en Rhye zullen dit zeker appreciëren.

Het lied waarmee ze zichzelf op de muzikale kaart willen zetten heet Lonewolves. Een rustig startend nummer waarbij al snel een gitaarriedeltje wordt ingezet. Zonder twijfel een geluid dat me stevig aan London Grammar doet denken.

Van de beat-clap die vervolgens samen met percussie als ondertoon dient, ben ik wel fan. De gelaagde stemmen en stemeffecten geven de eenvoudige opbouw een shot dynamiek en maken het nummer tot wat het is. Een erg fijne debuutsingle van het type dat hier meteen op repeat gaat. Het enige minpunt dat ik kan opsommen is dat dit mooie lied veel te gauw eindigt. En laat dat net een goed teken zijn.

Geplaatst door

Grafisch vormgever overdag. Muziek- en koffiefanate 's avonds en in het weekend. Nieuwsgierig aagje. Droomt ervan om ooit een albumhoes te ontwerpen.

Twitter Website

Iets toe te voegen?