Audio

Focus: Brighton

Pier

Photographer credits: Harmeet Gabha

Laten we hier even eerlijk over zijn: dit jaar is wel érg veel van het muzikale talent van Groot-Brittanië uit Brighton afkomstig. Wat ze daar enkele decennia geleden in de grond hebben gestoken, ik weet het niet, maar het werpt momenteel overduidelijk z’n vruchten af. Reden genoeg om de tweede ‘focus’ op deze stad te leggen.

Fickle Friends

Fickle Friends

Heel veel twijfels koesterde ik, bij Fickle Friends‘ debuut SWIM. Potentieel, dat zeker, catchy ook. En toch. Ondertussen hebben ze echter drie fijne nummers op hun naam staan en dan valt de kwaliteit toch niet langer te ontkennen. FOR YOU is mogelijk hun beste lied tot nog toe, een heerlijke gitaarriff steekt daarin. Eentje om in de gaten te houden.

Oslo Parks

Oslo Parks

Een beetje disco, wat funk, synthpop samen in de blender gooien en er komt iets Oslo Parks‘ish uit. Ze zijn er met hun tweede single The Night helemaal in geslaagd om mij te overtuigen. Een nummer met dynamiek en een bijzondere vreemde bridge op het einde die toch in het plaatje past. Ik ben zeer benieuwd naar hun volgende move.

IYES

IYES Band

Geen onbekenden hier op THV, maar nu reeds all-time favourites. Ook één van de eerste bands die ik echt bewust heb gelinkt aan de stad Brighton. Ze stoppen hun woonplaats dan ook niet onder stoelen of banken via hun Instagram. IYES maakt fijne synthpop van het soort dat dagen in je hoofd rond dwaalt. Voorbestemd om potten te breken in muzieklalaland, ben ik zeker van.

Troves

Troves

Een mysterieus trio dat ijzige pop maakt, bestaande uit twee heren en een dame, met momenteel twee singles op het palmares, dat moet Troves wel zijn. Debuutsingle Youth In Decay vormt samen met Afterthought een erg fijne kennismaking. Het eerste lied is meer uptempo dan het tweede edoch zijn beide ondergedompeld in een zekere tristesse. Afterthought is zonder twijfel het nummer waarmee deze band z’n toekomst open gooit, straf.

J.Tropic

Solid Gold

Met voorsprong diegene in deze lijst met de meest vrolijke deuntjes. J.Tropic is een nieuwe producer die momenteel volop z’n best doet om de laatste zomerdagen van de perfecte soundtrack te voorzien. Zowel debuutsingle Love Up als nieuwkomer Solid Gold mikken op de dansbenen. Moeilijk om hierop te blijven stilstaan! Z’n debuut EP komt eraan op 27 oktober, en die zal ook nog het lied Who U Are bevatten.

De bands die ik hier heb geïntroduceerd zijn gemiddeld vrij jong, maar vergis je niet, ook grote bands zoals Fatboy Slim, Orbital en The Kooks zijn uit Brighton afkomstig. Het showcase festival The Great Escape, zogenoemd het grootste van Europa, vindt hier dan ook niet zonder reden elk jaar in mei plaats. Het staat in ieder geval hoog op mijn lijstje om ooit nog eens bij te wonen!

Welke band is jouw favoriet uit dit lijstje? Of kan je er nog eentje toevoegen?

Geplaatst door

Grafisch vormgever overdag. Muziek- en koffiefanate 's avonds en in het weekend. Nieuwsgierig aagje. Droomt ervan om ooit een albumhoes te ontwerpen.

Twitter Website

3 reacties

    • Yes indeed, and Black Honey as well … Perhaps I need to write a second part in the future 😉 Too much awesome bands!

      Beantwoorden

Iets toe te voegen?