Audio

The Night VI – Drops (Jungle cover)

The Night VI Drops Live Rework

Credits: Anna Pesquidous

De laatste tijd ben ik helemaal in Jungle-modus. De CD, die eigenlijk van de mama is (oh ja) staat al dagen op repeat in mijn auto en ondertussen ken ik quasi iedere lyric van elk nummer vanbuiten. Jawel, het is toch een groeier geworden (lees mijn review terug)! Soms gebeuren er echter heel fijne dingen met liedjes die op zich al goed zijn, The Night VI coverde Drops bij Naked Noise akoestisch en dat deden ze zo goed dat ik er vandaag een artikel aan wijd.

Het origineel is sowieso één van de meest treurige songs van het album. De beat is nog steeds aanwezig als dragende kracht, maar zelfs die klinkt in mineur. Voor zover ik iets kan halen uit de tekst, gaat het over een relatie die in het slop zit, materie voor een vrolijke lied is dat ook niet (over power ballads ga ik het niet hebben). Toch klinkt de versie van The Night VI best optimistisch. Ze is luchtiger, minder bedrukt, maar tegelijk ook fragieler dan die van Jungle. De meerstemmigheid van de dames moet alles behalve onderdoen voor die van de heren, en de sobere begeleiding door een beetje percussie en gitaar bewijst dat je niet veel nodig hebt om een krachtig nummer te maken. Een machtig mooie cover is het resultaat. Zet dit maar de rest van de dag op repeat, oké?

Geplaatst door

Grafisch vormgever overdag. Muziek- en koffiefanate 's avonds en in het weekend. Nieuwsgierig aagje. Droomt ervan om ooit een albumhoes te ontwerpen.

Twitter Website

Iets toe te voegen?