Audio

Arms and Sleepers – Swim Team

Arms and Sleepers Swim Team Artwork

Drie jaar na hun laatste plaat The Organ Hearts, mogen we het nieuwe album Swim Team van Arms and Sleepers verwelkomen. Persoonlijk was ik vooral benieuwd of de nieuwe plaat zou teruggrijpen naar het meer vocale zoals kan worden teruggevonden in het eerdere werk (Matador), of zou verder gaan op het instrumentale niveau zoals in de laatste twee albums.

Toen ik Swim Team dan ook voor de eerste keer beluisterde, was ik aangenaam verrast. Al vanaf het begin valt het duidelijk op dat de basis voor de nummers in hun eerdere werk ligt en verder worden opgebouwd met aandacht voor verschillende beats en uitgebalanceerde synth sounds.

Als opener werd voor Unbound gekozen, een zacht opbouwend nummer waar er meteen gemerkt wordt dat de basis bij hun beginwerk ligt. De combinatie met de herkenbare sound van Arms & Sleepers maakt dat dit nummer je helemaal in een dromerige sfeer brengt  en je meteen gelanceerd bent voor de rest van het album.

Arms and Sleepers 1

Nobody More Than You, Ghost loop en Tetro zijn de iets meer funky nummers van de plaat. De instrumentele hiphop en R&B-invloeden komen hier duidelijk naar voren, iets wat in vorige albums nog niet merkbaar was.

Het absolute topnummer is Hurry Slowly, het flitste me meteen terug naar Orly, een eerder nummer van hen. Door de prachtige opbouw en de mooie vocale stukken, waan je je meteen in een muzikaal paradijs.

Kortom,  Swim Team is een heel sterke plaat die je in 34 minuten een breed scala aan emoties doet beleven door middel van subtiele beats, complexe melodieën en  prachtige muzikale structuren. Arms and Sleepers is er hier zeker in geslaagd zichzelf uit te vinden en her uit te vinden door de combinatie van instrumentele hip-hop, R&B, elektronische muziek en het vocale aspect.

Geschreven door Annelies De Bleser

Geplaatst door

Soms kunnen er op Twee Huizen Verder mensen buiten het vaste team ook hun ei kwijt. Gelegenheidsschrijvers, specialisten of gewoon personen die iets te vertellen hebben. Wil je gastblogger worden? Contacteer ons!

Iets toe te voegen?