Audio

Black Honey – Bloodlust EP

Black Honey Bloodlust EP Artwork

Credits: Olivia Savage – Link

Een tijdje geleden vertelde ik je al over Black Honey, een jonge band uit Brighton. Met een geluid dat doet denken aan de surfrock van Kings Of Leon en vaag ook aan het iets ruigere werk van The Black Box Revelation konden ze mij in het verleden reeds bekoren. Vandaag hebben ze hun debuut EP Bloodlust uit, met The Taste en Bloodlust als nieuwe songs. Ik denk dat we bij dit viertal wel over een blijvertje kunnen spreken.

Collage Black Honey Bloodlust EP

De aankondiging van deze EP verliep op een zeer eigenaardige wijze. In het verleden sms’te ik (via +447578533359) al enkele keren naar de band met vragen, maar op woensdag 15 oktober contacteerden ze mij zelf. De boodschap luidde “To unlock the black honey secret reply to each picture message and you may even find a sneaky preview of our little faces”. Een vreemde conversatie volgde met bovenstaande tien prentjes als resultaat. Wijs gedaan, dat moet ik toegeven, want mijn nieuwsgierigheid was al gauw gewekt. Over de bandleden gesproken, ik koester het vermoedden dat de foto bij de letter T er eentje van hen is.

Uiteraard blijft de muziek het voornaamste, maar ook die is fijn. Over het slepende Sleep Forever en het zomerse Teenager zal ik het niet meer hebben, die twee singles hebben zich reeds bewezen. De andere songs laten duidelijk een meer ruwe kant horen. Zeker in de outro van het, te korte, The Taste, spelen de gitaren een solorol. Toch past de stem van de zangeres ook bij dit werk perfect, je voelt goed dat dit nu al een geoliede machine is.

Bloodlust is het enige vooralsnog onbekende nummer. Wel eentje dat het allemaal heeft: een catchy refrein, een stevige portie gitaren, en wederom die heerlijke surf vibe. De bridge naar het einde toe is zelfs ronduit geniaal, ik wil telkens op vakantie vertrekken wanneer ik ze hoor. “Oh come oooon …” wordt enkele keren zwoel en lokkend gezongen. Welja, Black Honey, als ik kon was ik al lang onderweg.

Geplaatst door

Grafisch vormgever overdag. Muziek- en koffiefanate 's avonds en in het weekend. Nieuwsgierig aagje. Droomt ervan om ooit een albumhoes te ontwerpen.

Twitter Website

4 reacties

Iets toe te voegen?