Audio

De 5 nieuwe favorieten van oktober

5 favorieten van oktober

Photographer credits: Mikhail Trakhtenberg – Link

Onlangs kreeg ik de vraag van een lezeres of ik niet zin had om een nieuwe rubriek te starten. “It would be really cool if you curated a monthly playlist on your blog!” zei Sarah. Ik dacht er eventjes over na en postte het idee vervolgens op onze Facebook pagina. Blijkbaar zagen nog anderen dit ook wel zitten dus zo gezegd, zo gedaan. Ik zie het in ieder geval als een mooie kans om jou dingen te leren kennen die anders door de mazen van het net glippen. Het samenstellen van de lijst was geen eenvoudige opdracht, maar ik heb m’n best gedaan om de vijf allerbeste nieuwelingen eruit te halen. Off we go.

Jessie Ware – 12

Jessie Ware

Op de vooravond van haar tweede albumrelease (Tough Love) wou Jessie Ware haar fans nog een extraatje cadeau doen. Het heet 12 en is een demo van een song die niet op haar album staat. Compleet onterecht wat mij betreft, deze samenwerking met Robin Hannibal (de Deense helft van Rhye) en Salva is goud waard.

La Plage – Mark

La Plage - Mark

Steengoeie nieuwe muziek uit eigen land, daar word ik heel erg gelukkig van. La Plage is een jong trio uit Wallonië dat met Mark en Rendez Vous nu twee singles heeft die de lat zeer hoog leggen. Muziek voor nachtuilen die je zachtjes heen en weer wiegt, met heerlijke zeemzoete vocals. Eigenlijk verscheen dit lied op 30 september maar omdat het echt zo goed is, wou ik het je niet onthouden.

Talos – Bloom

Talos - Bloom

In maart stelde ik Talos reeds aan je voor als een kerel die nog veel in z’n mars heeft. Bloom, de nieuwe single die hij vorige week uit bracht, is nog maar zijn tweede worp en toch getuigt het z’n werk al van enorm veel maturiteit. Het lied is door de band rustig, maar krijgt nog een aardig diepe wending in de tweede helft. Net zoals Tethered Bones is dit een staaltje pure schoonheid.

JOY. – Stone

JOY.

De Belgische Joy Anna kennen we ondertussen allemaal wel, maar wisten jullie dat Australië er ook eentje heeft? Olivia McCarthy, oftewel JOY., is een 17 jaar jonge artieste/producer uit Brisbane die sinds april dit jaar muziek uitbrengt. Haar nieuwste nummer Stone combineert op magistrale wijze een relaxte slaapkamervibe met saxofoongeluiden en een hese stem. De jeugd van tegenwoordig, niet normaal wat die kan.

KAASI – Lisse

KAASI

Ik schreef nog nooit over KAASI maar volg hem wel al geruime tijd. Deze Londonse producer brengt niet zo frequent nieuwe dingen uit, maar wanneer ze er zijn is het er telkens ‘boenk op’. Z’n deep-house steekt steevast erg melodisch in mekaar, en wordt afgewerkt met voorzichtige vocale toetsen op precies de juiste momenten. Indien je nog niet bekend was met ’s mans universum, is het dringend tijd om erin te duiken.

Dat waren ze alle vijf, ik vind het stuk voor stuk prachtige nummers. Laat gerust na wat jouw favoriet is, en nog liever de suggesties die je misschien nog hebt!

Geplaatst door

Grafisch vormgever overdag. Muziek- en koffiefanate 's avonds en in het weekend. Nieuwsgierig aagje. Droomt ervan om ooit een albumhoes te ontwerpen.

Twitter Website

4 reacties

Iets toe te voegen?