Audio

Ella Henderson – Chapter One

Ella Henderson Chapter One Album Cover

Ze is er! Een dik halfjaar nadat Ella Henderson als voorproevertje (en wat voor één!) haar eerste single Ghost uitbracht, wordt nu eindelijk ook haar langverwachte debuutalbum Chapter One gereleased.

Met Ghost heeft dit album dan ook meteen een knaller van een opening. Het nummer blijft sinds de release van de single nog steeds hoge toppen scheren in de hitlijsten en zette haar op de kaart als artieste.

Als tweede nummer op het album zou Empire binnenkort wel eens de potentiële opvolger van Ghost kunnen zijn als radiohit. Opnieuw een sterk staaltje zangkunst, waarmee Ella duidelijk maakt dat ze niet bang is van het “grotere” werk. Vergeet die melige, clichématig geschreven liefdesliedjes, Ella brengt er eentje die staat als een huis en klinkt als een klok.

Ella Henderson Ghost

Begin oktober kwam Glow al uit als tweede single. Een catchy nummer met een meeslepende melodie en tekst, die al snel in je hoofd zullen blijven hangen.

Doorheen het album gaat Ella geen enkele uitdaging uit de weg: een trage welgemeende ballad of een opzwepend deuntje met hoog “retro”-gehalte (Mirror Man); zo verschillend als ze zijn, ze passen haar stem keer op keer als gegoten. Ze weet elk nummer haar eigen stempel mee te geven, die geen enkele cover er ooit af zal kunnen slijten.

Ella Henderson

Als laatste nummer op de CD gaat Ella met Missed terug naar waar het allemaal begon: haar allereerste auditie voor het 9de seizoen van The X-factor UK in 2012, waar ze het publiek en de juryleden wist te beroeren met dit zelfgeschreven lied dat ze opdroeg aan haar overleden grootvader. Presentator Dermot O’ Leary noemde haar afgelopen jaar nog als zijn favoriete deelneemster ooit uit de voorbije 10 seizoenen. Hij gaf haar exit uit de wedstrijd op als het meest schokkende moment dat de show tot nog toe kende.

Ella kon het in 2012 niet halen tegen winnaar James Arthur, maar 2 jaar later hoeft ze qua succes zeker niet voor hem onder te doen. Een pop-artieste die haar nummers live even sterk of zelfs sterker weet neer te zetten dan op CD, dat moet een blijvertje zijn.

Geschreven door Sofie Dhaens.

Geplaatst door

Soms kunnen er op Twee Huizen Verder mensen buiten het vaste team ook hun ei kwijt. Gelegenheidsschrijvers, specialisten of gewoon personen die iets te vertellen hebben. Wil je gastblogger worden? Contacteer ons!

Iets toe te voegen?