Audio

Speelburg – Aubrey

Speelburg Artwork

Soms hoor je zulke betoverende geluiden dat je niet anders kan dan wegdromen en staren in de verte … Zo’n effect had de debuutsingle Aubrey van Amerikaanse Belg (Belgische Amerikaan?) Speelburg onlangs op mij. Deze man is er eentje om in de gaten te houden.

Het lied Aubrey slaagt erin om op tien seconden een heel gemoedelijke sfeer te scheppen. Op enkele sobere vocale arrangementen na die rond ‘even on my mind, so long’ draaien is het vooral een instrumentaal gebeuren. Een combinatie van percussie, synths en strijkers, meer heeft Noah Sacré niet nodig om een dijk neer te poten.

Een zacht exemplaar weliswaar, dit nummer voelt eerder aan als een warm dekentje dan een stevige golfbreker. Gelukkig maar, ik denk dat het op geen enkele andere wijze beter zou kunnen zijn dan het geworden is. Bovendien is het lied geïnspireerd op een bestaand persoon, die wij uiteraard niet kennen maar er zonder twijfel het mysterie in houdt. Aubrey spookt al dagen door mijn hoofd en hoeft daar voor mijn part nooit te verdwijnen.

Geplaatst door

Grafisch vormgever overdag. Muziek- en koffiefanate 's avonds en in het weekend. Nieuwsgierig aagje. Droomt ervan om ooit een albumhoes te ontwerpen.

Twitter Website

Iets toe te voegen?