Audio

Wonder Wonder

SHARK ARTWORK

Gabriel Rios is nog maar pas klaar met z’n ‘één nummer per maand’ project en Wonder Wonder dient zich aan; een splinternieuw duo uit Londen dat met hetzelfde bezig is. Elke eerste dag van de maand laten zij een nieuw nummer op de wereld los, de debuutsingle Body Gold was alvast een instant schot in de roos. Nu is het de beurt aan opvolger Shark, een lied dat hun status als ‘artists to watch’ meer dan bevestigt.

Met z’n release begin september vormde Body Gold een ideaal deuntje om de laatste zomerweken extra zonnig te laten klinken. Beide bandleden hebben dit nummer ingezongen, en de twee stemlagen werden vervolgens voorzichtig op elkaar gemonteerd. Iets wat we niet zo vaak een heel lied lang horen en hier wel degelijk enorm goed werkt. De beide klankkleuren zijn dusdanig in balans dat het klinkt als één stem. De minieme verschillen in intonatie zorgen voor een prachtige dynamiek in dit verder vooral door synthesizers gedragen lied. Een heel erg knap debuut.

WW_Body Gold_Artwork

Shark is minstens even indrukwekkend. De vocalen werden op dezelfde manier aangepakt, maar de instrumental speelt hier een iets grotere rol dan bij Body Gold. Het lied heeft een iets meer warme, herfstige vibe. Ideaal om nu uit te brengen dus. De piano in combinatie met de elektronische accenten op het einde schept echt een gemoedelijke sfeer. Eentje die er na drie minuten weer veel te snel op zit.

Heel erg veel respect voor wat Wonder Wonder tot nog toe uit z’n mouw schudde. Eerlijk: als deze twee geen potten gaan breken, weet ik het ook niet meer. Ik zit alvast op het puntje van mijn stoel voor hun volgende release op 1 november.

Geplaatst door

Grafisch vormgever overdag. Muziek- en koffiefanate 's avonds en in het weekend. Nieuwsgierig aagje. Droomt ervan om ooit een albumhoes te ontwerpen.

Twitter Website

1 reactie

  1. Pingback: Oh Wonder – All We Do & Dazzle | Twee Huizen Verder

Iets toe te voegen?