Audio

Zola Blood – Meridian EP

Zola Blood Meridian EP Artwork

We hadden het recent nog over Zola Jesus en nu stellen we haar broers Zola Blood aan je voor.  De groep bestaat uit vier mannen en maakt muziek die mijn bloed doet borrelen. De bandnaam heeft bovendien helemaal niets te maken met onze Russische vriendin Zola Jesus. Matt, Rob, Sam en Ed hebben sinds kort hun debuut EP Meridian uit. 

Meridian

Tot voor kort stonden er maar twee nummers online van Zola Blood: Meridian en Grace.  Maar nu brengen ze met hun EP nog eens twee extra liedjes uit. Het is ondertussen de standaard geworden in de muziekindustrie om eerst enkele singles uit te brengen, gevolgd door een EP. De jongens volgens dus het geplaveide pad. Al zijn ze wel uitzonderlijk snel gegaan. Twee maanden na hun geboorte op Soundcloud waren ze al meer dan 200 000 keer beluisterd.

Het eerste nummer dat Zola Blood online los liet, was Grace. Het nummer begint met een stevige baslijn gevolgd door een hoge pianotoon. De duistere toon in het nummer is meteen gezet. De stem van de zanger (Matt) doet me denken aan de stem van SOHN. Al houd ik er niet van om artiesten te vergelijken en in een hoekje te drammen, toch komt deze gelijkenis in me op. Vermoedelijk is hij een grote inspiratie geweest voor Zola Blood. Grace is een ideaal nummer voor een regenachtige dag (en het is net herfst, beter kan niet – plus we leven in België..).

Om bij de gedachte van herfst te blijven, nummer twee heet Leaves en het heeft iets magisch over zich hangen. Leaves are falling down. Met een beetje fantasie herken je ook in de muziek het heen en weer schommelen van een blad voor het de grond raakt. Of om het met de woorden van mijn mama te zeggen: ‘Verdikke, da’s mooie muziek.’ Het roept een soort van innerlijke rust in me op.

Meridian stond ook al online en begint al super sterk. Het is één van die nummers die je meteen met je hoofd doet knikken op de beat, gevolgd door getik van je voet (ook op de beat). Opzwepend? Meeslepend? Het juiste woord ontglipt me, maar ik ben helemaal mee in de flow van het nummer. Follow follow follow, I will meet you there, zingt Matt. En ik volg.

Zola Blood

Eyes Open is een nummer dat me ironisch genoeg de ogen doet sluiten. Ik wil het helemaal in me opnemen, elk detail en elk woord van de tekst kennen. You’re struggling for conversation, waiting for the phone. An occassion to celebrate with eyes open. We willen allemaal iemand om mee te praten, iemand om momenten mee te delen. Een reden om onze ogen open te doen en het leven te vieren. Een nummer waarin ik misschien te veel betekenis zoek, of een verkeerde boodschap lees. Het zij zo.

Zola Blood, ik ben fan van jullie en mijn mama duidelijk ook. Ik ben benieuwd naar wat er nog meer uit jullie klankkast komt. Dit is een alvast een sterke start!

Geplaatst door

Dromer - Journalist - Digital Storyteller - Poëtisch grietje - Muziekontdekker (daar zit kont in) - Interviewer | Belangrijkste dromen: Beyoncé interviewen, een boek schrijven, de wereld zien.

Twitter Website

Iets toe te voegen?