Audio

How To Dress Well in een trainingspak in de AB

How To Dress Well

De dag ervoor stond How To Dress Well nog op het podium van Pitchfork Festival in Parijs, maar Tom Krell kwam de Belgen ook even dag zeggen. De Amerikaanse singer-songwriter kwam zijn vierde langspeelplaat What Is This Heart? voorstellen in een nipt uitverkochte AB Club.

Sleepers’ Reign mocht als opener optreden. De vier jonge gasten kaapten de tweede prijs weg in de Humo’s Rock Rally in 2012. We hadden er nog nooit van gehoord, en ze konden ons ook niet direct bekoren. Wat de frontman allemaal zei? Geen idee, het was amper verstaanbaar. Visueel was het ook een raar plaatje: diezelfde frontman leek zijn micro te dryhumpen, of leek de tango te dansen met zijn gitaar. De drie overige muzikanten bleven er heel kalm onder, maar een frontman moet toch altijd speciaal overkomen he.

Tijd voor How To Dress Well dan maar! Kennen jullie dat gevoel van zo veel concerten te doen dat je instinctief altijd al een lijstje hebt gemaakt van dé concerten waar je naar uitkijkt? Wij ook. How To Dress Well was voor ons een opvullertje, een concert waar we wel zin in hadden, maar waar we niet teveel van verwachtten. Binnen de minuut werden we verplicht om onze mening te herzien. Tom Krell kwam het podium op in een witte hoodie, korte trainingsbroek en Nike schoenen. Hij leek klaar om het gevecht aan te gaan, om te boksen tot hij onze aandacht had gewonnen. Hij was er duidelijk klaar voor. A Power was krachtig, het bekende Repeat Pleasure deed exact wat het moest doen. En toen wisten we het: dit was één van die concerten die we niet rap gingen vergeten.

Tom was energiek en genoot ervan, dat was te merken aan zijn schattig glimlachje tijdens het zingen door, en aan zijn dansende bewegingen. Tussen de stukken door mocht je hem vragen stellen, of stelde hij het publiek vragen, en hij reeg alle liedjes aan elkaar met humor en vlotheid. Cold Nights en Very Best Friend volgden elkaar op, en het oudere Suicide Dream 1 (van de plaat Love Remains uit 2010) bracht ons tot rust, tot een hoog niveau van tevredenheid die we hadden gemist bij de vorige concerten van het najaar.

Words I Don’t Remember deed het omgekeerde en we stonden te dansen (lees: mee te bewegen) en mee te zingen. ’t Was er ene om dit Halloweenconcert met een bang af te sluiten, dat is zeker. Als encore kregen we And It Was You, en na het optreden kwam Tom Krell nog even praten met zijn fans en vinyl signeren. Wij hebben gehoord dat hij rond januari plant om terug te komen naar België. En dat wij er dan weer bij zullen zijn, dat staat vast! Wij hopen van u hetzelfde.

Geplaatst door

Hevige concert -en vinylfan. Literatuurstudente, doet een BaNaBa. Freakt op Nintendostuff. No Tamartini, no party. Draagt een gehoorapparaat, dus SPREEK MAAR EEN BEETJE LUIDER.

Twitter

Iets toe te voegen?