Audio

IYES – Glow

IYES Glow Artwork

Het is een tijdje stil geweest rond het Britse duo IYES. Hun laatste single Toys dateert alweer van begin mei. Toch hebben ze sindsdien niet op hun gat gezeten. De afgelopen maanden zagen we Instagram foto’s over een fotoshoot, hun eerste videoclip én kregen we een aantal geniale remixes van andere songs te horen (o.a. van Jack Garratt’s Worry). Vandaag is het weer tijd voor nieuw eigen werk. Het heet Glow, en we konden er eerder al een stukje van horen in een reclame voor Sony.

Starten doet Glow met een aanstekelijk kermisriedeltje en Melis’ zachte stem om er even later stevig in te beuken langs de vocals van Josh. Wat ik al vermoedde dankzij de reclame is ook de waarheid geworden: dit is pop-perfectie. Een zeer catchy refrein, mooie afwisselingen tussen de beide stemmen, fijne lyrics en dan als extra toets dat licht Aziatisch aandoende stukje dat enkele keren te horen valt. Toen ik het lied vrijdagochtend voor ’t eerst hoorde, zat het ’s avonds na het beluisteren van een berg andere muziek nog steeds in m’n hoofd. Oorwurm-gehalte: check!

IYES

Melis & Josh

Glow is het vierde nummer van IYES, het eerste op Josh z’n eigen label Love By Mistake (waar ook Rude en DEATHS bij zitten) én bij Sony UK, en zonder twijfel hun allerbeste tot nog toe. Ik vind het erg fijn om te zien dat ze hun lat steeds hoger leggen, en dat de kwaliteit navenant is.

Aan dit nummer is ook de eerste videoclip van de band verbonden. Een erg fascinerend exemplaar moet ik zeggen, waarbij je een groot deel van video niet goed weet wat er eigenlijk gebeurt (oké, je weet het nooit helemaal). Het idee erachter is dat Melis en Josh gemaakt zijn uit moondust dat ze vervolgens terug reflecteren. Ik dacht eerder aan sneeuw maar denk dat dat weinig uit maakt, het boeit in elk geval tot het laatste frame.

Stiekem ben ik nu toch echt aan het wachten op het debuutalbum van IYES dat uit zou moeten komen in het voorjaar van 2015. Alles wat ik tot nog toe al van hen hoorde, klonk geniaal dus die plaat kan dan ook enkel hoog in mijn eindejaarslijstje terecht komen.

Geplaatst door

Grafisch vormgever overdag. Muziek- en koffiefanate 's avonds en in het weekend. Nieuwsgierig aagje. Droomt ervan om ooit een albumhoes te ontwerpen.

Twitter Website

Iets toe te voegen?