Audio

The Night VI – DIY EP

The Night VI DIY EP Artwork

Credits: Anna Pesquidous

The Night VI (spreek je uit als ‘The Night Six’) is een Brits vijftal dat al eerder op Twee Huizen Verder voorbij kwam. Weliswaar grotendeels met covers, al maken ze ook fijn eigen werk. De DIY EP, hun tweede grotere release, bevat vier nummers. Ik stel ‘m vandaag aan je voor.

Starten doen we met Heroine“Heroine is a femme fatal. She knows what she wants and how to get it but she’ll ruin you much like the drug”, zegt Sophie-Rose Harper erover. “She’s like your mum’s worst nightmare but there’s another side to her one that raises you up and keeps you wanting more” Een fijn lied, maar in het origineel vind ik het wat pit missen. Na de release maakte backstroke. er echter een remix van, en die is wél geniaal. De dance vibe past iets beter bij het verhaal dan de rustige uitwerking.

Het eerste eigen lied waar ik oprecht enthousiast over was, heet Sienna. Een rustig, herkenbaar nummer over een beëindigde relatie waarin mekaar toch nog het beste toegewenst wordt. Of zo lijkt het althans. Toen dit uitkwam in maart heeft het dagen door mijn hoofd gespookt, mooi.

Het derde, en laatste eigen geproducete lied is Wonderlust. Ook dit werd al even geleden aan de wereld voorgesteld. Ik kan echter niet ontkennen dat ik niet super fan ben van de studioversie. Er bestaat wel een akoestische versie van, die beter is. Het potentieel is er zeker bij dit nummer, maar de uitwerking ‘klopt’ niet helemaal in mijn oren.

Afsluiten doen we met een demo. Fears is een rustig, ingetogen lied, om bij de haard te beluisteren. Het komt weliswaar pas op gang in het midden, wanneer de percussie wordt toegevoegd. Die brengt de magie in dit lied, geeft het een werelds gevoel, en houdt het overeind.

Ik blijf erbij, er zit potentieel in The Night VI (beluister Thinking Of You zeker nog een keer). Ik heb alleen niet het gevoel dat het er op de DIY EP uitkomt. Het voelt, op Sienna na, wat aan als een verzameling gemiste kansen. Elk lied heeft boeiende muzikale elementen, en de lyrics zijn ook telkens geslaagd. De match tussen de melodie en de rest is dat vaak net niet. Ik zal deze groep zeker blijven volgen in de toekomst, omdat ik wel benieuwd ben naar wat hun volgende move zal zijn.

Geplaatst door

Grafisch vormgever overdag. Muziek- en koffiefanate 's avonds en in het weekend. Nieuwsgierig aagje. Droomt ervan om ooit een albumhoes te ontwerpen.

Twitter Website

Iets toe te voegen?