Audio

Oyinda – Before The Fall EP

Oyinda

De dame die ik vandaag aan jou voorstel is een bijzonder iemand. Oyinda heet ze, ze werd geboren in Nigeria, groeide op in Londen en momenteel woont ze in New York. Zangeres, songwriter en producer, ze is het allemaal. Vandaag brengt ze haar soulvolle debuut EP Before The Fall uit. En dat is een hele mooie geworden.

Starten doen we op piano met The Devil’s Gonna Keep Me, een lied dat mij instant énorm aan Rainy Milo’s werk doet denken. Het zou mij niet verbazen moest Oyinda haar ooit onder influencers plaatsen. Feit is wel, waar Rainy mij een tijdje geleden verloren is met het té vlakke geluid op haar debuutplaat, daar doet Oyinda het beter. Het nummer is een mengeling tussen diepe, duistere beats en zuivere piano- en strijkersarrangementen. Alles vloeit harmonieus in mekaar over en vermengt zich perfect met Oyinda’s warme stem.

Rush of You verlicht de gemoederen met de luchtige beat en de minder zware productie. Ook het refrein hiervan doet mij denken aan iets wat ik eerder hoorde, al kan ik er ditmaal niet de vinger op leggen. Dit nummer is behoorlijk sober, maar zéker niet mis. Het contrast met het vorige werkt sowieso ook versterkend.

Bij de volgende twee liedjes laten we het uptempo geluid achterwege. What Still Remains is een heerlijke R&B ballad. Gedragen wordt het door een diepe baslijn en strijkers. Ergens in het midden neemt het een vreemde melodische 90° wending die voor mij niet per se had gehoeven, maar evenmin een onoverkomelijke stoorzender vormt. Het maakt het net wat spannender en Oyinda komt er wel mee weg. Een wegdroomlied, dat is dit zeker.

Afsluiten doen we deze EP met Restless, het enige vooralsnog onuitgebrachte nummer. Een lied dat melodisch balanceert tussen tristesse en ontluikend enthousiasme. Dat laatste is vermoedelijk niet de bedoeling, maar ik hoor het er wel in. Het krachtigste stuk zit ‘m in de laatste 30 seconden, dit lied kent een mooie opbouw en een magisch einde.

Kortom: met Before The Fall heeft Oyinda een fijne en boeiende debuut EP uit. De liedjes zijn alle vier erg verschillend, maar blijven wel binnen haar eigen stijl. Mijn favoriet is The Devil’s Gonna Keep Me, omdat dit het echt allemaal heeft, maar een minder nummer zit er eigenlijk niet tussen. Meer van dat graag!

Geplaatst door

Grafisch vormgever overdag. Muziek- en koffiefanate 's avonds en in het weekend. Nieuwsgierig aagje. Droomt ervan om ooit een albumhoes te ontwerpen.

Twitter Website

Iets toe te voegen?