Audio

Paperwhite – Magic EP

Paperwhite Magic EP

Credits: Lauren Kallen

Al sinds januari schrijf ik op tijd en stond over Paperwhite, het fijne broer-zus duo uit Brooklyn dat vrolijke pop maakt met een nineties toets. De laatste keer had ik het over hun toekomstige debuut EP Magic, en vandaag is hij er dan ook echt. Hij bevat zes nummers, vier ervan kenden we reeds, twee zijn splinternieuw.

Over de bekende nummers ga ik het niet meer hebben, die kregen elk eerder hun eigen post. Galaxy, het tweede lied, is een nieuweling. De song is gestoeld op een zich steeds herhalende, bijna machinale, beat die zich in het begin duidelijk op gang trekt. In het refrein merk ik een Haim vibe op, maar dan zonder de gitaren. Katie’s vocals neigen hard naar die van Alana. Galaxy is een track die me bij de eerste luisterbeurt niet meteen bij de keel greep, maar ik wel steeds beter vind des te meer ik het hoor!

Gold gooit het eerder over een rustige boeg. Ook dit lied wordt begeleid door hun typische retro vibe. Het is niet uitgesproken triest of optimistisch, minder dan bij de andere songs. Het refrein is wederom een oorwurm, maar verder is Gold jammer genoeg mijn minst favoriete nummer van de EP. Mijn favorieten blijven Got Me Goin en Magic.

Magic is een mooie EP om de gemiddeld (belabberde) maandag mee te verbeteren want je wordt er instant vrolijk van. Ik denk dat dit ook Paperwhite’s magische recept is: het opwekken van feel good vibes. Ze zijn er in elk geval steengoed in.

Geplaatst door

Grafisch vormgever overdag. Muziek- en koffiefanate 's avonds en in het weekend. Nieuwsgierig aagje. Droomt ervan om ooit een albumhoes te ontwerpen.

Twitter Website

Iets toe te voegen?