Audio

Selah Sue – Alone EP

Selah Sue Alone Artwork

Ik herinner het me nog als de dag van gisteren dat ik Selah Sue ooit met haar gitaar aan de slag zag voor een dozijn mensen op Crammerock. Ondertussen zijn we enkele jaren, en tientallen concerten, verder en dateert haar laatste release (de Rarities verzameling bij haar debuutplaat) alweer uit 2012. Tijd voor nieuw werk dus. Haar tweede album Reason verschijnt in maart en om ons zoet te houden in tussentijd werd de Alone EP uitgebracht. Vier nieuwe nummers in totaal, en vandaag vertel ik je er graag meer over.

De eerste single Alone stelde ze een maand geleden voor bij Studio Brussel. Initieel was het een donker, traag en melancholisch nummer. Dankzij haar producer is het omgetoverd naar een uptempo lied, wat het echt prima staat. Het is een ongelofelijk catchy iets, wat direct in mijn hoofd stak toen ik het voor ’t eerst hoorde. Een erg stevige ‘terugkeer’ dus!

Verder gaan doen we (met) Together, een song gemaakt met de hulp van rapper Childish Gambino. Het grootste deel staat Selah vocaal alleen, pas op het einde zingt Childish enkele zinnen mee om er vervolgens nog wat beladen bars achter te gooien. Ik vind het een wreed wijze combinatie, Selah’s soul met rap. Een richting die we nog niet van haar hadden gehoord maar waarvan ik zeker hoop dat ze er meer mee doet op Reason.

Selah Sue 1

Credits: Alexander Brown

Op Time schakelen we heel wat versnellingen terug. Dit is een rustige ballad zoals we er nog al van Selah gehoord hebben. Deze is mooi, niet té melancholisch, maar wel een beetje saai. Wie mij kent, weet dat ik sowieso geen ballad-lover ben dus misschien ben ik niet de juiste persoon om hierover te oordelen …

De hekkensluiter is Won’t Go For More (Acoustic Version), een lied dat start met het typische gitaarriedeltje dat we ondertussen allemaal kennen. Wel een machtig nummer. Ik was altijd fan van Selah met enkel haar gitaar, ik blijf die versie van Black Part Love ook nog steeds de allerbeste vinden. Het nummer is niets innovatiefs, maar zeker een uitvoering van iets waarvan zij ook weet dat ze er goed in is. Zeker en vast een song om bij weg te dromen.

Kortom: deze Alone EP is zeker een waardige zoethouder in afwachting van Selah Sue’s toekomstige plaat Reason. Het toont goed de evolutie in haar muziek maar tegelijk ook dat ze nog steeds trouw is aan waar ze ooit begon. Puik werk.

Geplaatst door

Grafisch vormgever overdag. Muziek- en koffiefanate 's avonds en in het weekend. Nieuwsgierig aagje. Droomt ervan om ooit een albumhoes te ontwerpen.

Twitter Website

1 reactie

  1. Pingback: Selah Sue – Reason | Twee Huizen Verder

Iets toe te voegen?